Polistirenul de pe exterior a inceput sa se umfle si sa crape - cum repar?
Buna ziua,
Am construit o casa in urma cu zece ani , iar la exterior am aplicat un strat de doar 3 cm polistiren expandat, finisat cu tinci si var lavabil de exterior. Au aparut fisuri pe toata suprafata expusa la umezeala, iar in unele locuri, in special la glafuri, s-au umflat si desprins bucati de tinci. Va rog sa-mi spuneti daca pot aplica inca un strat de polistiren peste cel existent si care ar fi etapele de parcurs avand in vedere ca intentionez sa aplic ca finisaj tencuiala decorativa si in unele locuri caramida mica decorativa.
Intrebare trimisa de un cititor din - Focsani , Vrancea
vezi si firme constructii Vrancea
Raspunsuri si comentarii
Cauza desprinderii si umflarii stratului de tinci si probabil a plasei din fibra de sticla si adezivului este infiltrarea umezelii si actiunii inghetului si dezghetului repetat.
Reparariile sunt simple…. Se desface tot ce este umflat si desprins de pe polistiren dupa care se refac toate operatiile tehnologice necesare, dar nu inainte de a verifica daca si polistirenul este desprins…. Asta doar la primavera.
In ceea ce priveste aplicarea unui strat suplimentar de polistiren, daca primul strat este fixat corespunzator, nu este nici o problema respectand urmatoarele operatii:
- Amorsarea suprafetei
- Aplicarea adezivului cu peptenele
- Fixarea polistirenului
- Montare diblii
- Aplicarea adezivului si a plasei din fibra
- Amorsarea suprafetei cu amorsa tenc. decorativa
- Aplicarea tencuielii decorative
Spor la munca !
Alexandru , 0720088161
Multumesc pentru sfaturi!
Primul strat de polistiren este bine fixat, fiind respectate toate etapele.
Deci pot aplica un al doilea strat (ma gandesc la 8 cm), direct peste suprafata vopsita cu var !!??
Multumesc pentru sfaturi!
Primul strat de polistiren este bine fixat, fiind respectate toate etapele.
Deci pot aplica un al doilea strat (ma gandesc la 8 cm), direct peste suprafata vopsita cu var !!??
Posteaza!
Taguri: polistiren expandat , izolatie exterioara ,
Taguri: polistiren expandat, fisuri, tencuiala decorativa,
Privitor la izolatia dv. de 3 cm.si mai mult prelucrata si lipita cu var din cite am inteles e o mare eroare.Dar lucrurile fiind facute astai situatia.
Dar daca doriti sa reizolati casa atunci obligatoriu dati tot polistirenul jos pina la tencuiala,dupa care aplicati polistiren de 10 cm.care va fi obligat lipit cu adeziv special pentru acesta,deasemeni dibluri.Peste aceasta operatiune se aplica o plasa peste care se driscueste tot cu adeziv,pina la relativ drept,dupa care se aplica vopsea decorativa.
Daca aplicati peste vechiul polistiren atzi facut o mare greseala,se va coji din nou.
Spor la treaba.