Pot da cu vopsea lavabila peste vopsea acrilica?
Pot da cu vopsea lavabila peste vopsea acrilica?
Intrebare trimisa de un cititor din - Bacau , Bacau
vezi si firme constructii Bacau
Raspunsuri si comentarii
Am primit raspunsul de la dumneavoastra, multumesc. Raspunsul primit nu m-a lamurit in totalitate, am deja pe pereti vopsea lavabila acrilica si vreau sa schimb si sa dau numai cu lavabila simpla. Vroiam sa stiu daca merge dat cu lavabila simpla ca sa nu stric peretii, chiar daca dau cu amorsa inainte. Daca puteti sa ma lamuriti astept din nou un raspuns. Multumesc o zi buna.
Da, se poate aplica. In cazul in care suprafata este scorojita, se rade cu spaclul acea zona, se va retusa cu tencuiala subtire si apoi se da cu amorsa si lavabila. Daca peretele este neted, se da cu o amorsa(pentru curatarea perfecta a suprafetei de praf, alte impuritati) si apoi lavabila.
Multumesc pentru sfaturi. Va doresc o zi buna
am un perete dat cu vopsea alba, as putea sa dau peste cu savana cu teflon ca sa nu il mai dau cu vopsea alba
MULTUMESC !!!
Buna ziua,
Daca vopseaua alba de care ati mentionat este pe baza de solvent, nu puteti da cu savana teflon direct peste ea.
Mai jos aveti informatii din fisa tehnica a produsului preluate de pe site-ul producatorului in care se specifica modul de aplicare corect pentru savana teflon.
PREZENTARE SI PERFORMANTE
Vopsea superlavabila pentru interior pe baza de copolimeri acrilici în dispersie apoasa, pigmenti, extenderi si aditivi speciali.
Are o putere de acoperire exceptionala si excelenta aplicabilitate. Formeaza pelicule superlavabile, rezistente la patare si murdarire si permeabile la vaporii de apa, asigurând respiratia peretilor .
Se poate nuanta folosind savana colorant superconcentrat
pentru vopsea lavabila
UTILIZARE
Finisarea decorativa si de protectie a peretilor interiori si a tavanelor (gleturi, gips-carton, tencuieli de var si ciment, beton si alte suporturi minerale). Se poate nuanta folosind savana colorant manual pentru vopsea lavabila. Se poate reacoperi cu alte vopsele lavabile.
PERFORMATE
Aditiv Teflon™:
- Superlavabilitate
- Rezistenta superioara la patare si murdarire
- Putere superioara de acoperire
- Permite “respirația” pereților
Putere de acoperire: 14-16 mp/L/strat (în funcție de metoda și condițiile de aplicare, marimea, textura și profilul suprafeței vopsite)
Straturi recomandate la aplicare: 2
PREGATIRE PRODUS:
Diluant: apa;
Diluare: stratul 1 – vopsea diluata cu cca 14% apa;
stratul 2 – vopsea nediluata sau diluata cu cca 7 % apa;
Dilutia este raportata la volumul vopselei;
Reglarea dilutiei se face prin testarea aplicarii in conditii reale, pe o suprafata de 1- 2 mp inainte de inceperea lucrului pe toata suprafata;
Se omogenizeaza bine înainte de utilizare;
Se recomanda ca vopsirea sa se efectueze integral folosind un singur lot de produs sau amestecul unor loturi diferite.
PREGATIRE SUPRAFATA
Suprafetele pe care se aplica vopseaua trebuie sa fie stabile, rezistente, curate, lipsite de praf sau grasimi
si uniform pregatite din punct de vedere al culorii, exturii si tipului de material.
SUPRAFETE NOI
- tencuielile minerale, gleturile de var/ciment se lasa sa se matureze timp de 28 de zile de la punerea în opera;
- se îndeparteaza mecanic reziduurile de ciment întarit;
- in cazul constatarii aparitiei efluorescentei se trateaza suprafata prin actiune mecanica sau decapare acida conform
instructiunilor specifice;
- gleturile de ipsos se usuca conform recomandarii producatorului si se slefuiesc;
- se amorseaza cu ROST AMORSA;
SUPRAFETE VECHI SI SAU VOPSITE IN PREALABIL
- nu se aplica pe pelicule de lacuri, vopsele si emailuri pe baza de solvent sau pe zugraveli de var/huma;
- se curata zugraveala sau tencuiala veche neaderenta si se remediaza eventualele defecte ale suportului (exfolieri, fisuri) prin retencuire pentru suprafete mari sau chituire pentru suprafete mici;
- zonele reparate se lasa sa se usuce minim 72 ore, apoi se slefuiesc, se desprafuiesc si se amorseaza cu ROST AMORSA sau amorsa cu rezistenta la mucegai.
- in cazul tencuielilor minerale vechi cu porozitate ridicata sau friabile se recomanda amorsarea cu savana amorsa cu rezistenta la mucegai
Buna ziua,va rog sa-mi dati un sfat, am o casa la tara cu perteti din ciment vopsti cu vopsea pe baza de diluant care sa coscovit vopseaua,am indepartat vopseaua coscovita cu o perie cu bormasina si acum nu stiu ce fel de vopsea sa aplic ,as vrea sa dau o vosea lavabila de exterior sau sa merg tot pe o vosea pe baza de diluat,va rog sa ma ajutati daca puteti.Mentionez ca au fost date mai multe straturi de vopsea in decursul anilor ,primul a fost verde al doilea crem si ultimul pe care l-am polizat a fost alb si am toate trei culorile pe unele locuri ,credeti ca o vopsea lavabila ar astupa mai bine sau tot o vopsea pe baza de diluant este mai ok.
Posteaza!
Taguri: vopsea lavabila , finisaje interioare ,
Taguri: vopsea lavabila, vopsea acrilica,
O mare gama de vopsele lavabile au specificat pe ambalaj „lavabila acrilica”. Aceasta deriva din compusii din care este realizata. In conditiile in care suprafata pe care doriti sa aplicati lavabila nu prezinta fisuri, decojiri sau pete de ulei sau alte produse, se poate aplica o lavabila acrilica de interior/exterior, in functie de spatiul respectiv. In conditiile in care suprafata este fara „defectiunile” prezentate mai sus, deprafuiti peretele cu o perie moale; aplicati un strat de amorsa pentru a inlatura urmele de praf; lasati sa se usuce 24 ore; aplicati noua vopsea lavabila acrilica adecvata spatiului interior sau exterior si in nuanta dorita. In cazul in care peretii au zone de crapaturi, decojire, ar fi bine sa inlaturati cu spaclul zonele umflate, sau sa reparati crapaturile, iar abia dupa uscarea completa sa aplicati vopseaua lavabila acrilica. Va sugerez sa alegeti o vopsea de calitate superioara, astfel incat sa nu fiti nevoit sa reluati operatiunea de vopsire de 2-3 ori. Petele de apa, nicotina, ulei se vopsesc cu SNIEZKA ZACIEKI - PLAMY. Suprafatele cu grad mare de absorbtie se vopsesc cu un strat de grund cu Impregnat de grunduire pentru pregatirea suprafetei SUPER-DOM. (Am facut aceste precizari pentru cazul in care aveti asemenea pete pe suprafata de vopsire!)