renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Pot folosi la aprinderea centralei pe lemne cu gazeificare coceni uscati in loc de peleti?

La o centrala pe lemne cu gazeificare in cartea tehnica a careia scrie ca aprinderea se poate face cu 90% lemne uscate +10% peleti sau brichete se pot inlocui cei 10% cu coceni uscati(rezultati dupa furajarea animalelor cu strujeni de porumb)? Brichete nu folosim, dar momentan mai aprindem focul si cu lemne plus ciucalai de porumb. De ce n-am face-o si cu coceni daca ne permitem "mizeria"? Repet: doar pentru aprindere si doar in combinatie cu lemn uscat aschiat. Multumesc.

Intrebare trimisa de un cititor din - Sibiu , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Ar fi bine sa respectati instructiunile precizate in cartea tehnica! Cocenii uscati au in compozitia lor fibre care prin ardere degaja un fum care, in timp, poate bloca supapele de evacuare pentru fum. Daca vreti sa utilizati cocenii in mod constructiv, ii puteti toca, ii amestecati cu pamant, ii depozitati in vase mari de plastic din toamna in primavera si devin un ingrasamant fertil pentru gradina. Proportia este 30% pamant si 70% coceni tocati.

Nicolae P. a scris:

Buna ziua,

Puteti folosi coceni in cantitate mica doar pentru aprindere si in combinatie cu aschii de brad.
Folositi cam aceiasi cantitate de coceni pe care o foloseati si la aprinderea unei sobe.

Personal eu nu folosesc coceni, pentru ca nu am, insa folosesc pentru aprindere carton de la ambalaje in combinatie cu scandurele de brad.

O zi buna,

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: instalatii termice ,

Taguri:    centrala pe lemne,    aprindere,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro