Pot izola un perete interior cu rigips?
Am sufrageria pe colt stau intr-un bloc cu 6 nivele .E de groza cand bate vantul. Stau la etajul 1 si am izolat cu 10 centimetri de poliestiren expandat dar eu nu sunt multumit dupa cam 64 de metri cubi de gaz lunar apartament cu trei camere .Vreau sa maresc zidul exterior prin lipire cu rigips una peste alta cam trei straturi cam 3.6 centimetri marind masa peretelui fiind bine stiut ca rigipsul izoleaza ceva si el poate fac o economie de 20 la suta pe camera din colt, respectiv sufrageria . Va multumesc pentru raspuns . Exclud polistirenul, vata si alte astea la interior pentru ca mi-e frica de condens si apoi de frica mucegaiului pun rigips de baie care e permisiv la vapori.
Intrebare trimisa de un cititor din - Baia Mare , Maramures
vezi si firme constructii Maramures
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: placi rigips, izolatie interioara,
Cred ca doar daca aplici doar placi de rigips, chiar 3 straturi, rezultatul izolarii termice nu va fi cel dorit. Cred ca ar fi bine ca pentru placare/izolare interioara sa aplici pe suportul peretelui existent: montanti, vata minerala, folie izolatoare si apoi placa de rigips. Bariera termica se realizeaza datorita aerului care circula prin vata de sticla (5cm), iar stratul de folie izolatoare nu permite aerului cald din interior sa se elimine. Daca vei utiliza aceste materiale, rigipsul se poate prinde cu adeziv special sau, mai ieftin, cu CM9 si dibluri rapide 6X40. Singura, placa de rigips nu ofera bariera termica, oricate straturi ai pune.