renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Pot monta faianta direct pe pereti gletuiti cu ipsos?

Am o bucatarie si este gletuita cu glet ipsos si vreau sa pun faianta pe pereti. M-am informat si am inteles ca nu se poate fara a indeparta stratul de glet. Alta posibilitate poate fi si care o recomandati? Totusi va mai intreb, am citit pe net ca ar fi o amorsa mapei primer G care , aplicata intra in profunzime in stratul suport si asigura o aderenta buna adezivului. Multumesc pentru intelegere.

Intrebare trimisa de un cititor din - Curtisoara , Olt
vezi si firme constructii Olt

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Da, exista amorsa „Primer G” de la Mapei care este o amorsa pe baza de rasini sintetice in dispersie apoasa cu slab continut de substante organice volatile. Se aplica peste suprafete de rigips inainte de aplicarea placilor ceramice si uniformizeaza absorbtia apei pe suprafetele suport. Se aplica: intre doua straturi de sapa autonivelanta dupa ce primul strat este uscat, pe tencuieli din gips pe care se vor aplica mortare de nivelare pe baza de ciment, pe pereti din rigips in scopul stabilizarii adezivului pentru tapet. In cazul Dvs. in scopul unei lucrari trainice si de calitate, va sugerez sa indepartati stratul de ipsos, oricat de greu v-ar fi. Nu se monteaza faianta pe glet si mai ales daca e de ipsos!!!!! Ipsosul va absoarbe prea repede apa din adezivul de faianta, acesta se va usca prea repede, iar in viitor, peste cateva luni, maxim un an, placile de faianta se vor placa, vor cadea rand pe rand, deoarece spatiul de sub ele va ramane gol. Dupa inlaturarea gletului montati noua faianta folosind adezivul de la Ceresit CM 9. Un alt tip de adeziv adecvat lucrarii de montare a faiantei ar fi CM16, care este un adeziv pe baza de ciment, rezistent la schimbari de temperatura, la umezeala.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: montaj gresie , manopera ipsos , sfaturi aplicare glet ,

Taguri:    gresie si faianta bucatarie,    glet,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro