Pot monta o pompa de recirculare pe tur mai aproape de caloriferul care nu se in
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: am o centrala termica cu 3 calorifere montate dintre care 2 apropiate de centrala care se incing si dau caldura cum trebuie si un calorifer aflat la o distanta ceva mai mare,aprox 12 metri liniari de traseu pana la el. Problema este ca acest calorifer nu se incinge suficient si nu da caldura cum trebuie. Plus ca mai mult se incinge in partea de sus. Ar fi o solutie sa montez o pompa de recirculare pe tur mai apropiata de caloriferul acesta? Daca nu ce sfaturi imi puteti da? Multumesc anticipat.
Intrebare trimisa de un cititor din - Suceava , Suceava
vezi si firme constructii Suceava
Raspunsuri si comentarii
Asa cum spunea si Paul, trebuie sa faceti o echilibrare hidrauluica a instalatiei, din robinetii detentori (retur), si o aerisire -ca la carte- a instalatiei.
AERISIREA - la fiecare radiator, se inchide turul si returul, se deschide aerisitorul. cand nu mai curge deloc apa/aer, se deschide usor returul, iar cand curge apa fara aer, se deschide si turul, iar apoi se inchide aerisitorul.
Doar daca, nici dupa aceasta operatiune NU se incalzeste, trebuie redimensionata pompa. (la cate calorifere aveti, este putin probabil ca va fi nevoie)
Buna ziua. Am o pompa "D A B" de recirculatie la câteva calorifere. Doresc so duc la reparat la un atelier din Brasov mai aproape de domiciliu Intorsura Buzăului jud. Covasna. Va rog daca puteti trimite adresa si telefonul pentru Brasov
Posteaza!
Taguri: instalatii termice ,
Taguri: calorifer rece, pompa apa,
salut!dai banii degeaba pe pompa,trebuie facuta echilibrarea instalatiei,prin reglaje pe robinetii de retur si tur dupa caz,dar asta dupa ce contactezi un instalator de incalziri centrale.