Pot placa cu polistiren o casa direct pe caramida, fara sa o tencuiesc?
De curand am contractat construirea unei case (parter+etaj). Inaltarea ei a fost facuta foarte repede, in momentul de fata casa este la rosu (doar caramida fara tencuiala exterioara sau interioara). Aceasta are acoperis doar din lemn fara tabla la acest moment.
Intrebarea mea este legata de placarea cu polistiren (de 10 cm) a casei la exterior. Placarea poate fi facuta fara tencuirea prealabila a peretilor exteriori, mai exact poate fi făcuta direct pe caramida rosie? Nu trebuie mai intai tencuita si apoi placata? Mi-a fost recomandata placarea in puncte cu spatiu de circa 1 cm intre polistiren si caramida.
De asemenea, as vrea sa stiu daca este indicat sa tratez lemnul podului casei? (cu substante ignifuge, anticarii, antifungice etc.) daca da, cu ce solutie este indicat sa o fac?
Intrebare trimisa de un cititor din - Targoviste , Dambovita
vezi si firme constructii Dambovita
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua,
Am nimerit din intamplare pe aceasta pagina in cautarile mele pe internet. Cautam solutii pentru tratarea lemnului. Foarte interesant raspunsul dvs. Imi puteti va rog recomanda o solutie de acest fel dar care sa fie cu adevarat eficienta pentru tratarea lemnului de la pod ? Va multumesc anticipat pentru amabilitate.
Nu pot pune numele solutiilor si firmelor pe acest site, va rog sa ma contactati pe adresa mea de mail si va voi furniza datele necesare.
Margescu Alexandru, [email protected]
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: casa caramida, placare cu polistiren,
Nu este indicat sa aplicati polistirenul direct pe caramida.
pentru economie puteti aplica un strop mai consistent pe suprafata zidita, care asigura inchiderea buna a rosturilor dintre caramizi si o aderenta foarte buna a polistirenului.
Trebuie sa tratati lemnul acoperisului si structurii de rezistenta a acestuia.
Intai se aplica stratul antifungic si de dezinsectie si apoi substantele ignifuge.
solutii insecticide, si anti fungice se gasesc la toate centrele de tratare, sun t multiple functie de buzunar.
Pentru ignifugare, deasemenea sunt diverse solutii, le gasiti pa internet fara probleme. daca doriti o sa va recomand cateva.
tel. 0720088161