Pot placa cu polistiren peretii afectati de umezeala?
Buna ziua.
Am renovat o casa cu o vechime de 40 de ani si a inceput sa apara umezeala pe peretii interiori.Pot izola cu polistiren peretii afectati? Va multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Craiova , Dolj
vezi si firme constructii Dolj
Raspunsuri si comentarii
Va multumesc pentru ajutorul acordat.Casa este din caramida si este construita in 1957 avand fundatie facuta din piatra cu nisip.Eu am consolidat-o turnand o fundatie de beton si stalpi de sustinere pentru mansarda de lemn.Peretele din spate este la limita de propietate si vecinii au terenul putin mai sus fata de fundatia veche.Umezeala cred ca este trasa de caramida.Pot face un zid de rigips distantantat fata de cel umed si sa nu-mi mai apara umezeala si mucegai in in camera?Va multumesc pentru sprijin si va rog sa ma sfatuiti cum sa fac nedispunand de multi bani pentru reparatii.Va urez o zi buna
Un sfat, vedeti sa nu vina din fundatie umezeala. Cu trecerea timpului betonul de la centura (de la fundatie) incepe sa se conduca umezeala in sus precum un burete. Trebuie ca sapati in jurul fundatiei si sa faceti hidroizolatie, eventul daca sunteti intr-o zona de munte in care panza freatica este mai la suprafata trebuie sa montati un sistem de drenaj la o distanta de 1 metru de fundatie. Cam ceea ce sa intampla la dvs se intampla in 80% din casele vechi facute cu centura la o adancime de 50-60 cm cum se proiecta acum 50 de ani.
Buna , am umezeala in peretii casei ,deoarece casa nu are fundatie...si apa se trage din pamint...subzidire nu pot sa fac casa e cu etaj si 3 pereti sunt comuni cu alte locuinte..aveam facut un sant de drenaj interior dar probabil nu era destul de adinc(20)cm , acuma am scos pierticelele din sant , am dat jos tencuiala in partea de jos cam 30 cm si am injectat sykamur in zid apoi am astupat gaurile injectate , cu CR90 ...a doua zi cr90 era plin de picaturi de apa...nu stiu ce sa fac de acuma incolo...caramida nu sa prea uscat ...sa dau un strat de izolatie apoi polistiren ???as dorii un sfat , daca se poate...
Umiditate in pereti la casa veche fara fundatie
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: casa veche, polistiren interior,
Nu este recomandat sa placati peretii cu polistiren deoarece va apare mucegaiul in cativa ani. Nu ati precizat din ce este realizat peretele, pentru a face o recomandare pertinenta. Incercati sa identificati cauza si sursa umezelii pentru a o elimina. Poate sunt fisuri in acoperis si se infiltreaza apa; poate apare infiltratie de la panza freatica; poate peretele nu este ventilat din cauza ca alaturi este un alt zid care, la randul sau este umed si nu permite ventilatia. Daca identificati sursa si o eliminati, lasati peretele sa se usuce perfect, razuiti totul pana la structura (lemn, caramida, paianta, din ce este constructia)si aplicati solutie antimucegai de doua trei ori. Puteti monta o folie anticondens, un strat de vata de sticla montat pe o structura de lemn, la 2-3cm de zidul propriu-zis pentru a permite peretelui sa respire. Puteti amplasa placi de rigips (daca doriti doar amenajare estetica) sau polistiren de 5cm daca doriti si izolare termica. Peste el plasa de constructie, tencuiala, amorsa si var pentru finisaj.