renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Pot placa tavanul cu polistiren daca am pus deasupra vata bazaltica?

Buna ziua, Va rog imi puteti spune daca pot placa tavanul cu polistiren daca pe placa de beton am asezat vata bazaltica, insa fara folie? Deasupra este pod nefolosit deci fara trafic. Multumesc

Intrebare trimisa de un cititor din - Fetesti , Ialomita
vezi si firme constructii Ialomita

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Daca podul este nelocuit/nelocuibil va prezenta un strat de aer rece care va determina aparitia condensului pe tavan. Daca doriti o izolatie corecta a tavanelor, va sfatuiesc sa asezati peste vata bazaltica de care spuneti, care asigura doar izolatie fonica, inca un strat de vata bazaltica caserata in folie de aluminiu, cu folia spre suprafata de locuit. Aceasta va fi bariera de vapori care va impiedica transferul de aer rece spre interior si cel cald spre exterior, evitandu-se astfel aparitia condensului. Peste acest strat ar fi mai potrivita alegerea placilor de rigips in locul polistirenului expandat. Acesta, desi este mai ieftin si usor de montat, in timp nu este eficient. Decat sa faceti ca apoi sa desfaceti ca nu este bun, mai bine investiti in materiale bune si eficiente, facand o lucrare de calitate. Polistirenul expandat se recomanda la exterior sau in placarea interioara a spatiilor nelocuite: soproane, garaje, etc.

Cristiana a scris:

Buna seara,

Asa cum v-a sfatuit si Elena nu ar fi prea bine sa folositi solutia aceasta pentru ca va aparea condens intre placa si polistiren, care in timp va genera mucegai. Rigipsul ar fi o alegere mai potrivita.

Alexandru.... a scris:

Este posibil ca sa nu fi fost inteleasa intrebarea, de altfel cu un caracter putin neclar....
Se intreaba daca se poate placa tavanul unor camere cu polistiren... fireste ca da...
Problema este izolatia din partea superioara a placii, unde a fost asezata vata minerala, podul fiind necirculat. Pentru siguranta se poate asterne etans peste acest strat, folie anticondens, care sa nu permita condensarea vaporilor pe suprafata stratului de vata minerala, desi acest condens de regula se formeaza inspre acoperis, pe suprafata tablei, care de regula are folie anticondens.
Asa cum aratau si elena si cristiana placarea cu rigips este o solutie mai buna pentru tavane, existand posibilitatea izolatiei si sub structura

Daniel a scris:

Buna ziua,

Multumesc pentru lamuriri. Asa este, dl. Alexandru are dreptate, asta am dorit sa intreb daca pot placa pe interiorul camerelor tavanul cu polistiren. Am mai citit pe internet si am inteles ca ar exista niste placi de rigips care au polistiren pe ele. Stiti cumva care este grosimea polistirenului si daca costa mult aceste placi? Acestea ar fi potrivite pentru cazul meu? Multumesc mult d-le Alexandru pentru informatii.

Alexandru, SC Perodicom SRL a scris:

Da domnule Daniel, sunt potrivite, si se pot monta foarte usor si curat.
Dimensiunea placilor este de 2500mmx120mm, suprafata placilor fiind de 3 mp.
Grosimea rigipsului este de 1,2 mm, si a polistirenului de 2 cm. Pretul unei asemene placi este in jur de 30 lei. De mentionat ca exista un adeziv special pentru asta.
Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati pe mail [email protected]

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: termoizolatie ,

Taguri:    izolatie tavan interior,    polistiren,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro