Pot refuza demontarea balconului inchis cu termopan si montarea unuia nou de catre firma care reabiliteaza blocul?
Buna ziua,
In cazul in care am balconul inchis cu tamplarie pvc cu geam termopan, iar firma care face reabilitarea blocului, face presiuni pentru a-mi demonta balconul , inclusiv partea de jos (cea de rezistenta, care a fost construita initial), pentru a monta unul fabricat de firma prestatoare. As vrea sa stiu daca acest lucru este legal si daca pot primii vreo sanctiune in urma refuzului de a-l demonta.
Astept raspunsul dvoastra
Va multumesc!
Intrebare trimisa de un cititor din - Targu Jiu , Gorj
vezi si firme constructii Gorj
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: administrare imobile , termopane , balcoane ,
Taguri: balcon, termopan, izolatie termica,
Daca apartamentul este proprietate personala, deciziile asupra amenajarii interioare si implicit a anveloparii, balconului sau a materialelor specifice amenajarii va apartin in totalitate. Firma prestatoare trebuie sa se supuna cerintelor proprietarului apartamentului in privinta lucrarilor de reabilitare. Daca se doreste folosirea unei anumite culori pentru zugraveala decorativa de exterior pentru tronsonul blocului respectiv, aceasta se poate aplica si pe suprafata inferioara( zidaria) balconului existent. Firma respectiva nu are dreptul de a-si impune propriile produse/materiale/structuri fara acordul proprietarului, iar acesta, proprietarul, are dreptul decizional. In situatia prezentata dvs. decideti, iar nu firma! In cazul unui apartament ANL, inchiriat de la stat, daca stati temporar in acel loc, daca reabilitarea se realizeaza cu fonduri de la primarie sau de la o alta societate/donator, etc, decizia nu va apartine.