Pot turna sapa la sac peste polistiren extrudat de 3 cm?
Pot turna sapa la sac cea in care se adauga numai apa peste
polistiren extrudat de 3 cm? Am polistirenul si vreau sa fac o economie. Vreau peste sa pun parchet laminat de 8 mm.
Intrebare trimisa de un cititor din - Constanta , Constanta
vezi si firme constructii Constanta
Raspunsuri si comentarii
Am scos parchetul vechi,betonul are mari denivelari. Trebuie turnat o sapa pentru nivelare dar cea clasica cu nisip necesita timp mare de uscare iar folosind cea gata ridica mult cost fiind denivelari mari in mijloc si camera are 20 m2,de asta vroiam sa pun polistiren de 3 fiindca il am.
Am turnat sapa clasica ciment,nisip si apa .va rog sa mi spuneti cate zile
trebuiesc ptr uscare este vorba de o camera etaj5.Am lasat geamul pvc
deschis (nu larg ci oblic)
va rog sa mi spuneti ce trebuie pus inaintea parchetului laminat ca totul sa
fie in regula fara urmari neplacute
va multumesc anticipat ptr raspuns
Imi cer scuze, am intarziat cu raspunsul....cat timp nu se poate preciza usor, dar exista si eu posed un aparat pentru masurarea umiditatii in sape si tencuieli.
Dupa asta ma ghidez eu.
Daca se monteaza prea devreme folia si parchetul e posibil sa apara mucegai dedesupt.
va stau la dispozitie.
contact la tel.0720088161
Este posibila turnarea sapei autonivelante peste polistiren extrudat. In fisa tehnica a polistirenului extrudat ( de 30 mm ) se regaseste urmatoarea caracteristica : " Rezistenta la compresiune pentru o deformatie de 10% este
≥300 kPa ". Asta inseamna : 300 kPa=30.590 kgf/m²( kg pe metrul patrat). Deci polistirenul extrudat suporta cam 30 tone pe metrul patrat. Oare cineva are o incarcatura mai mare in casa/apartament ? Spor la lucru ;)
Salutare, cand vine vorba de uscare a sapei recomand intotdeauna la min 5 zile dupa turnare a se interveni cu dezumidificatoare profesionale, sapa fiind umeda cca 3 luni dupa turnare cu ferestrele larg deschise. Cu aparate se poate grabi ca in 10-14 zile uscarea, eu am inchiriat Aerial mari si in 14 zile am uscat tot subsolul.
Buna! M-am apucat de renovat un alartameny intr-un bloc vechi. In cele 2 camere a fost parchet vechi si l-am scos. Dedesupt am gasit nisip de vreo 8 cm. Meseriasu care imi lucreaza a nivelat nisipul si a venit cu o pasta de nisip peste si apoi cu o plasa armatura si peste cu inca o sapa. Este corect cum a procedat?
Salut
Pare a fi corect pentru ca nisipul nu este compresibil iar sapa intarita cu plasa tine sa ne se rupa , crape etc . e ok stai linstit
Bună ziua!
Am o întrebare, vreau să pun peste placă polistiren extrudat de 5cm,apoi să pun șapă flotantă.Am nevoie de plasă de armare... dacă da,de cât???
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!!!
Posteaza!
Taguri: pardoseala ,
Taguri: sapa autonivelanta, parchet laminat,
Economia pe care vreti sa o faceti imi este teama ca este imposibil de realizat.
Daca doriti sa faceti o lucrare de calitate, peste polistiren aplicati folie, o armatura usoara din plasa sudata de 4 mm, trageti o sapa de 2,5-3 cm, si apoi o sapa autonivelanta.
Veti avea un suport solid pentru parchet, care nu se va deforma( denivela) in timp.
[email protected]