Problema cu incalzirea centrala - nu se incalzesc caloriferele de la etaj - va rog un sfat nu mai stiu ce sa fac
Buna ziua
Am o problema cu incalzirea centrala,nu se incalzesc caloriferele. Casa este pe 3 nivele. Am schimbat pompa,toate robinetele de sub calorifer si vasul de expansiune. Centrala functioneaza ok dar problema este ca nu este circulatie pe tevi,tur si retur..la un etaj nimic..totul este rece calorifere si tevi...tot...caloriferele de sus merg se incalzesc si jos in living...au fost cativa meseriasi si..cum au venit asa au plecat...plimband o cheie in mana fara solutie...va cer ajutorul..ce poate fi...aer nu este...asa cred...am aerist si vine doar apa..la etaj unde este problema toate sunt reci..tevi,calorifere...daca scoti apa prin aerisitor..vine doar rece indiferent cat scoti..2 litri sau 10...va multumesc frumos si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns,sfat.
Intrebare trimisa de un cititor din - Sibiu , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: instalatie incalzire, aerisire calorifere, calorifere,
Buna ziua! Am avut si eu aceasta problema si iata cum am rezolvat: Inchideti toti robinetii de la parter si lasati deschis la maxim doar caloriferele care nu se incalzesc pentru a duce presiunea in zona respectiva. Dupa ce s-au incalzit acelea care inainte nu se incalzeau,mergeti jos si incepeti sa deschideti robinetii in felul urmator (la TUR deschisi la maxim, la retur deschideti doar o tura de filet,va uitati in ce directie a fost imbusul cand erau inchisi la maxim ,deschideti o tura si va opriti exact de unde ati plecat,dar la caloriferele de langa centrala este de ajuns chiar si o jumatate de tura),in felul acesta apa este fortata sa urce sus,practic mutati presiunea la cele care nu se incalzeau,faceti miscari din astea pana cand reusiti sa le echilibrati,la caloriferele mici deschideti foarte putin,la cele mari mai mult,la cele apropiate returul aproape inchis (doar jumatate de tura deschis),si tot asa va jucati pana cand echilibrati presiunea. Puteti face asta singur,nu aveti nevoie de instalator. Dar mare atentie,daca totusi nu se incalzesc cele de sus deloc chiar si dupa ce le-ati inchis pe cele de jos de tot atunci inseamna ca instalatia are dop pe undeva,lipitura gresita,ceva.....o bucata de hartie,gandac,rugina etc,sau caloriferele au rugina si trebuiesc spalate afara in curte pana cand iese apa curata din ele,eu le-am spalat in casa,am montat un robineat de masina de spalat in locul aerisitorului si am lasat sa curga apa multa pana cand a iesit curata. Succes !!!