renovare apartament inundat, parchet clasic de montat, rog ajutor!
buna ziua,
Am un apartament cu doua camere etaj 5 din 9 in Bucuresti. In urma cu 3 saptamani apartamentul a fost inundat complet din cauza spargerii tevii de apa pluviala ce trece prin debara. Am evacuat toata mobila din cele 2 camere, am scos parchetul natur clasic (mucegait iremediabil - a trebuit sa-l arunc) si niste dale de rumegus presat 50x50 cm (albastre de atata mucegai). Sub aceste dale am gasit cca 5 cm de nisip (cred ca pt fonoizolare). am luat legatura cu mai multe firme de constructii, dar doar una a trimis un evaluator sa constate marimea lucrarii (celelalte firme _ care mi-au raspuns - au refuzat lucrarea motivand ca este multa munca si bani putini). Grosime parchetului clasic era de 2 ,1 cm, iar dalele de rumegus au grosimea de 3 cm. Reprezentantul firmei a precizat faptul ca trebuie scos si nisipul de pe placa de beton motivand necesitatea aderarii sapei de egalizare de placa de beton dintre etaje. Este corect acest lucru ? rezista placa de beton la greutatea unei sape de 5+3 cm ?. sincer sa spun, pt ca lucrez singur, ma ingrozesc la gandul de cati saci de nisip trebuie sa scot din apartament (estimez 30 - 40 saci). vreau sa torn o sapa armata + o autonivelanta + parchet laminat 12 mm astfel incat sa ajung la vechiul nivel in cele doua camere ale apartamentului. am citit pe forum despre sapa flotanta cu banda perimetrala pt dilatare si cu folie plastic sub ea pt a nu pierde laptele de ciment. precizez faptul ca sapa se va turna mecanizat avand in vedere etajul la care se afla apartamentul . daca este turnata direct pe placa de beton dintre etaje cum se mai dilata/contracta ? va rog sa-mi spune-ti cum sa procedez. multumesc.
Intrebare trimisa de un cititor din - Sectorul 4 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: renovare apartament , amenajari apartamente ,
Taguri: amenajare apartament 2 camere, inundatie, parchet clasic,
Asa se punea inainte pe vremuri parchetul clasic la bloc. Cei care monteaza parchet clasic stiu despre ce este vorba si iti fac acum exact cum trebuie cu materiale moderne. In locul stalpilor de rumegus acum se toarna stalpi de beton si intre acestia se pune nisip apoi montezi iar perchet clasic. Eu zic ca te complici cu atatea sape. Vezi ca cei care monteaza parchet clasic stiu cum se face si nu te costa o avere. Cel mai bine e sa pui la loc parchet clasic. Daca cumperi de la fabrica sau am vazut ca este ieftin pe soseaua chitilei tot la pretul de laminat + sapa ajungi