Scari placate cu lemn sau marmura?
Buna,
Vreau sa va cer parerea in ceea ce priveste placarea scarii casei mele. Sunt intr-un mare impas si chiar nu stim ce sa alegem.
Scara interioara este din beton, pe rotund, chiar in fata usii de la intrarea in casa.
Ne gandeam sa o placam cu lemn, apoi am vazut la cineva o scara superba si ne-am razgandit si am optat pentru granit sau marmura. Sotul meu vrea in continuare lemn, dar e destul de scump si mai putin rezistent in timp, eu in schimb as vrea marmura sau granit ca este mai rezistenta in timp insa ma gandesc sa nu fie tot timpul rece la picioare, caci urasc acest sentiment. ce mi-ati recomanda?
Multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Ploiesti , Prahova
vezi si firme constructii Prahova
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: scari interioare, scara din lemn, placare scara,
Deoarece este vorba despre o scara interioara, cred ca mai bine ar fi sa optati pentru varianta cu lemn. Este mult mai cald, nu numai tactil, ci si ca element decorativ in designul de interior. Lemnul poate fi vopsit in nuanta dorita si lacuit sau lacuit peste nuanta naturala a lemnului. Sunt acum o multime de variante de a proteja lemnul fie ca se afla in interior sau in exterior. Un singur dezavantaj ar putea fi la scarile cu trepte de lemn lacuite: faptul ca aluneca. Acest aspect poate fi eliminat prin utilizarea unei solutii de protectie fara lac sau amplasarea si fixarea pe treapta a unui covoras semirotund sau dreptunghiular in functie de forma dorita. Scarile placate cu marmura sunt rezistente, dar sunt mai reci, pot sa alunece, au nevoie de protectie realizata de mocheta sau covoras care, din pacate, nu se poate fixa asemeni celor de pe treptele din lemn.