renovat.ro

» » » »


ADAUGA O INTREBARE

Se poate aplica decorative direct peste BCA?

As vrea sa aplic decorativa direct pe bca fara sa izolez, se poate?

Intrebare trimisa de un cititor din - Ramnicu Valcea , Valcea
vezi si firme constructii ValceaRaspunsuri si comentarii
Florin a scris:

Se pune plasa peste zidul de BCA si se tecuieste cu adeziv de polistiren. Apoi sa da cu amorsa pentru decorativa dupa care se aplica tencuiala structurata. Nu este nevoie ca BCA-ul sa fie placat cu polistiren pentru a da decorativa.

Florin a scris:

In prezent exista o mare diversitate de materiale care au calitati care le recomanda pentru realizarea finisajelor interioare si exterioare. Pentru fiecare dintre tipurile de vopsele decorative trebuie aplicat un strat de amorsa anterior aplicarii vopselei, pentru o mai buna aderenta la suprafata de lucru. Vopselele decorative pot fi colorate intr-o mare diversitate de culori, iar intensitatea vopselei depinde, in mare masura, de cantitatea de colorant utilizata.
Vopselele decorative specifice pentru interior sunt lavabile, au un grad mare de acoperire, este suficienta aplicarea a doua, maxim trei straturi pentru finisaje personalizate. Uscarea vopselelor este rapida, iar peste BCA se pot aplica doua sau trei straturi de vopsea. Deoarece acest material suport va trage instantaneu umezeala din amorsa, este bine ca dupa al doilea strat de vopsea peretele sa fie bine uscat pentru a verifica daca au ramas umbre sau pete. In acest caz se poate aplica inca un strat de vopsea pentru uniformizare. Vopsele decorative cu efecte vizuale inedite ce pot fi utilizate in interior chiar si peste BCA sunt: "savana", "travertinul" si "ottocento". Daca realizati finisaje pe pereti din BCA trebuie sa nu uitati ca acest material este foarte uscat, motiv pentru care aplicarea stratului de amorsa este obligatoriu; puteti aplica o vopsea decorativa alba, peste care sa finisati cu vopsea de o alta culoare. Efectul final va fi special!
Daca doriti sa finisati suprafete de BCA ce vin in contact cu exteriorul, se recomanda aplicarea pe suprafata de lucru a unei amorse, apoi se poate finisa cu vopsea decorativa de exterior care beneficiaza de cateva calitati speciale cum ar fi: rezistenta la schimbarile de temperatura, rezistenta la contact cu apa si umezeala, rezistenta la factorii UV, pastrandu-si culoarea in timp.
Pentru suprafetele interioare sau exterioare din BCA, expuse cu precadere umezelii, se recomanda, peste stratul de amorsa, aplicarea unui strat de vopsea decorativa imbogatita cu aditivi speciali antimucegai. Ceea ce trebuie sa mai stiti in cazul in care preferati sa aplicati vopseaua decorativa direct pe BCA, este ca finisajele vor fi grunjoase, efectul final va fi al unei suprafete rugoase, datorita lipsei tencuielii de netezire a suprafetei.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: finisaje exterioare ,

Taguri:    casa din bca,    tencuiala decorativa,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro