Sfaturi izolare termica eficienta tavan apartament la ultimul etaj
Buna ziua,
Detin un apartament la ultimul etaj intr-un bloc cu 3 etaje, deasupra este pod la care nu este acces si la ultima renovare am observat ca nu am planseu deasupra, tavanul este doar din rigips.
podul este izolat cu vata minerala si folie de plastic intre capriori, cu toate astea vara este foarte cald in casa ( exemplu: se ajunge si la 30 grade cand afara sunt peste 40grade ).
Imi puteti da cateva sfaturi, cum ar trebui sa procedez pentru o izolare termica mai eficienta?
multumesc!
Intrebare trimisa de un cititor din - Bucuresti , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: izolatie termica interior, tavan rigips,
Buna ziua,
Problema caldurii excesive se datoreaza acoperisului prost executat. Ar fi de preferat sa interveniti la acoperis dar cred ca este mai complicat. Cel mai bine ar fi sa decopertati tavanul Dvs. si sa suplimentati termoizolatia existenta cu inca un strat de 10cm de vata minerala bazaltica (aceasta nu se comprima) eventual cea cu folie de aluminiu, dar nu e obligatoriu. Daca mai ramane spatiu intre capriori sa puneti si placaj de polisitiren extrudat XPS de 5cm este foarte bine. Daca nu aveti cum, puteti monta placi de OSB3 pe intradosul grinzilor dupa care sa veniti cu gips-carton si eventual cu un strat de polistiren subtire decorativ, pentru design si un plus de izolare termica. Spor!