Sfaturi pentru pentru amenajarea unui apartament nou cu doua camere de 50 de mp
Buna ziua,
Am achizitionat un apartament nou, cu doua camere (50 mp utili), care se afla acum in faza finisajelor interioare. Ramele geamurilor sunt in nuanta nuc, iar peretii ii voi lasa albi.
Culorile predominante pentru mobilier, covoare, perdele si draperii vreau sa fie astfel: living - turcoaz, dormitor - vernil, bucatarie - albastru, hol - orange, baie - lila, o parte din mobilier fiind total in nuanta predominanta, iar o alta parte - alba cu elemente din acea culoare. In fiecare incapere voi plasa un tablou pe culoarea predominanta stabilita (in afara de bucatarie, unde voi pune farfurii decorative, si de baie).
Intentionam ca usile interioare si parchetul sa fie intr-o nuanta deschisa (mar sau fag), pentru ca in general vreau sa predomine nuantele deschise, relaxante, iar ramele geamurilor de culoare inchisa aduc suficient contrast. Parchetul s-a montat, totusi, fara sa mai fiu anuntata, intr-o nuanta cires si mi s-a argumentat ca era cea mai deschisa culoare din paletarul firmei !!! Ciresul, fiind o nuanta rosiatica, mi se pare o culoare mai pretentioasa de armonizat in ansamblul locuintei. Astfel, toate usile vor fi nuanta cires, in living si dormitor voi avea parchet in aceasta nuanta rosiatica, iar in toate celelalte incaperi am gresie, respectiv faianta crem-maro deschis, in modele cu ape. In aceasta situatie, va rog sa-mi spuneti:
1. In ce masura as putea merge pe culorile predominante pe care mi le-am propus pentru fiecare incapere, mai ales ca si covoarele vor urma acest paletar, daca se vor potrivi pe un parchet nuanta cires si ce cromatica complementara as mai putea folosi, mai ales din aria nuantelor pale, odihnitoare?
2. Cate variante de modele suporta ambientul? adica: daca intr-o camera perdeaua are un model, draperia ar trebui sa fie neaparat uni sau eventual sa preia la proportii mici modelul perdelei? covorul poate avea un model diferit, iar canapeaua un alt model? sau, de ex., daca modelul canapelei este cu cercuri, covorul, perdeaua trebuie sa aiba acelasi model si ele?
Multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Sibiu , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: amenajari interioare ,
Taguri: amenajare apartament 2 camere, tablouri,
Pacat ca nu v-ati putut tine de schemele cromatice pe care le-ati ales initial. Erau superbe. Marturisesc ca asocierea de turcoaz si vernil este preferata mea in acest sezon.
Acum ca sa va raspund punctual la fiecare intrebare:
1. Sfatul meu ar fi sa alegeti o noua cromatica plecand de la cires. Din pacate furnirul de cires este pretentios din cauza nuantei sale rosiatice, fiind o culoare puternica. In general intr-o camera incercati sa nu folositi mai mult de 3 culori. In niciun caz nu va sfatuiesc sa asortati cires cu nuante de maro. Ci doar cires cu alte nuante mai deschise. In ceea ce priveste furnirul incercati sa nu folositi mai multe modele si asociati culori simple , nefurniruite.
Pentru cea de-a doua intrebare , asa cum am spus si mai sus nu folositi niciodata mai mult de 3 culori. Puteti alege o a patra culoare insa doar ca accent si in proportii mici.
In ceea ce priveste asocierea de mai multe modele diferite, incercati sa pastrati un echilibru. Adica daca perdeaua este uni alegeti o draperie cu imprimeu si invens. La fel daca canapeaua are imprimeuri covorul pastrati-l cat mai simplu. O camera cu prea multe imprimeuri devine obositoare.
Mult succes in amenajarile ulterioare.... si daca mai aveti intrebari le astept cu drag :)