Tencuiala se macina pana la caramida la o casa veche - solutii
Buna ziua.
Locuiesc intr-o casa destul de batrana pe care au cumparat-o parintii mei acum 25 ani. Problema este urmatoarea: la cativa ani dupa ce au cumparat-o au trebuit sa faca un zid de sustinere a malului de pamant din spatele casei. Banuim ca fostii proprietari au avut facut un dren pentru captarea apei de sub casa iar noi construind acel zid, prin greutatea sa, l-a distrus. Cert este ca la 2 ani dupa aceasta operatiune au inceput sa se umezeasca peretii camerelor din spate si implicit a aparut si igrasia. Ulterior am sapat si am facut un alt dren insa nu cred ca reuseste sa capteze toata apa deoarece nu am reusit sa scap de igrasie si mirosul de mucegai din camera. Mai greu este ca nu mai pot sapa pe langa fundatie pt a-i face o hidroizolatie ca la carte. Am hotarat sa sparg un perete pt a face o fereastra sa se ventileze mai bine camera. Ce sfat imi puteti da? Ce pot face pt a rezolva problema? Precizez ca nu am pete de mucegai sau bureti crescuti pe pardoseala. Doar ca s-a macinat tencuiala pana la caramida pe o portiune de 1,5m/1m a peretelui din spatele camerei. Va multumesc!
Intrebare trimisa de un cititor din - Curtea de Arges , Arges
vezi si firme constructii Arges
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: case vechi, igrasie, tencuiala, drenaj,
Fereastra pe care va propuneti sa o faceti nu va rezolva situatia. O solutie viabila ar fi daramarea zidului cu probleme si refacerea lui cu 30-40 cm spre interiorul casei. Este adevarat ca va ingustati spatiul, dar umezeala se va extinde in timp si va trebui sa investiti mai mult. Astfel, veti reusi sa drenati mai bine fundatia si sa scapati de mucegai. Daca aceasta operatie se va realiza abia anul urmator, aerisiti incaperea constant, aplicati solutii antimucegai pe perete pentru a mai stopa din invazia umezelii. Odata cu refacerea peretelui incercati sa efectuati si cateva conducte de drenaj la baza zidului de sustinere construit; exista utilaje cu care se poate face aceasta lucrare.