renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Transformare pod inalt in pod locuibil

Buna ziua. Am un pod mai inalt si as vrea sa il fac locuibil. Peste grinzi s-au pus dulapi. As vrea sa stiu ce anume sa pun pentru rezistenta( rombeton? sau...ce?)Cu ce sa izolez acoperisul? Multumesc.

Intrebare trimisa de un cititor din - Topraisar , Constanta
vezi si firme constructii Constanta

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Pentru izolarea acoperisului va trebui sa aplicati dinspre acoperis spre interior: intre capriorii ce sustin invelitoarea (acoperisul) rigle de lemn din 30-35 cm pentru realizarea spatiului de ventilare; peste acestea folie anticondens; astereala; primul strat de vata de sticla cu grosimea egala cu inaltimea capriorilor (nu se lasa spatiu); al doilea strat de vata de sticla cu grosimea de 5-8 cm; bariera de vapori; placare interioara cu lambriu de lemn sau placi de rigips de 12,5 cm. In privinta planseului de lemn daca stiti ca a fost realizat din grinzi uscate, care nu au o lungime mai mare de 4 m si sunt fixate din cel mult 60 in 60 cm este bine. Daca sunt si mai dese este perfect! In privinta dulapilor, daca sunt uscati si cu grosimea de cel putin 5 cm atunci aveti o structura robusta. Daca sunt indeplinite conditiile precizate mai sus in privinta planseului de lemn, puneti peste ei folie anticondens pentru a proteja tavanul camerelor, izolatie polistiren extrudat si montati parchetul. Nu se recomanda turnarea de sape pentru a nu destructura temelia/fundatia casei adaugand greutate in surplus.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: pod casa , constructii lemn ,

Taguri:    structura rezistenta,    pod circulabil,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro