Transformarea unui pod in mansarda - etape
Buna ziua,
As dori si eu niste sfaturi. Detin o casa construita in 1967 ce are tavanul prins de capriori prin scandura cu trestie peste care s-a tencuit. Eu in urma cu 5 ani am montat tavan din rigips fara a monta folie anti condens si fara a introduce vata minerala intre rigips si vechiul tavan lasand numai distanta dintre profile si rigips . Intrebarea mea este ca as dori sa transform podul in mansarda si intre capriori peste vechiul tavan am pus un strat de vata minerala de 20 cm dupa care am pus scandura si peste scandura am pus OSB de 22 de cm. Ar mai fi nevoie de folie anti condens intre scandura si osb sau intre vechiul tavan si vata minerala sau folie din aceea care se foloseste sub parchet? Si daca da care ar fi etapele de montare? Va multumesc si astept raspuns
Intrebare trimisa de un cititor din - sibiu , Sibiu
vezi si firme constructii Sibiu
Raspunsuri si comentarii
Posteaza!
Taguri: osb, pod circulabil, mansarda, folie anticondens,
Folia anticondens are rolul de a proteja suprafata tavanului de aburi si umezeala care se degaja in incapere fie ca vrem noi sau nu. Aceasta se intinde peste OSB-ul pe care l-ati asezat peste scandura, apoi se face un schelet metalic pe care se va prinde rigipsul. In acest caz, intre placa de gips carton si bariera de vapori sa ai cel putin 3 cm distanta; doar asa poate sa reflecte caldura inapoi pe timpul iernii (si sa te ajute sa faci o economie). Este bine sa cumparati folie anticondens simpla, nu din aceea cu polistiren extrudat pentru parchet; efectul va fi cel dorit si pretul mai mic.