Tratamente de eliminare a apei din pereti
Am o casa veche cu centura din beton nearmat si apoi zidita cu caramida plia rosie. Am constatat ca peretii trag apa de jos in sus. Ma intereseaza niste tratament pentru eliminarea acestei umezeli din peretii caselor vechi??
Intrebare trimisa de un cititor din - Brasov , Brasov
vezi si firme constructii Brasov
Raspunsuri si comentarii
Tot ce a scris Nicolae este corect in plus as adauga urmatoarele: trebuie verificat daca exista stratul de hidroiolatie intre fundatia de beton si caramida si daca nu exista sau este deteriorat trebuie neaparat refacut.O alta problema este migratia umezelii prin talpa fundatiei prin fenomenul de electroosmoza.Ea poate fi eliminata ,spre exemplu, prin montarea in perete,din 40in 40 cm a unor electrozi din grafit pe unul sau mai multe randuri si cu o impamantare buna si o sursa continua de curent la 12-30 v cc. Electrozii se leaga in serie intre ei cu sursa de curent si priza de pamant
Ce s.a scris mai sus este in mare parte ok dar as veni cu urmtoarele cereri de informare:
Casa este in panta sau pe teren plat
Langa casa sunt borduri betonate sau pietruite
Unde se scurg streasinile?
Santuri drenante sunt in jurul casei?
Adancimea fundatiei nearmate este de cati cm?
Pot da solutii multiple daca mi se transmit pe email foto cat mai concludente atat externe cat si interne ale casei sau zonei afectate. In principiu cred ca este o umezeala ascendenta prin capilare. Se pot face diferite imbunatatiri rezonabile ca si costuri si sa se scape de aceasta problema definitiv.
Posteaza!
Taguri: pereti , fundatie casa ,
Taguri: case vechi, uscare pereti, casa caramida, umezeala,
In primul rand va trebui sa realizati un drenaj eficient al fundatiei cu scopul identificarii si eliminarii sursei de apa ce este absorbita prin pereti. Poate fi vorba despre: panza de apa freatica existenta la adancime mica; infiltratii de la o apa curgatoare din apropierea casei; doar apa rezultata din topirea zapezii sau ploi abundente. Odata identificata si eliminata sursa, va trebui sa hidroizolati fundatia cu materiale noi, moderne, care nu permit patrunderea umezelii indiferent de sursa acesteia. In timp, ventialatia naturala sau artificiala (daca veti amplasa aeroterme) va genera uscarea peretilor. O metoda eficienta de ventilatie naturala este si deschiderea ferestrelor din incaperi pe timp de zi, in zilele calduroase (cate au mai ramas).