renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Unde si ce piese de mobilier sa folosesc in living - putin ajutor

Va rog,trimit o schita a livingului meu cu dorinta sa ma ajutati practic unde/ ce piese de mobilier sa folosesc. Mentionez ca prefer, daca se potrivesc: biblioteca/birou, canapea, spatiu televizor, fotolii. De asemenea, mentionez ca uneori invit multi prieteni. De asemenea, imi place foarte mult culoarea, oricare se potriveste pentru tesaturi, mobila, pereti. Ferestrele si usile de intrare sunt albe la giurgiuvea , usile de interior sunt wenge. Acum, culoarea livingului este alba. Va rog,pentru ferestre,ce ma sfatuiti la decorare, perdele sau draperii. Parchetul este culoarea pinului canadian, usor afumat. Multumesc!

Intrebare trimisa de un cititor din - Braila , Braila
vezi si firme constructii Braila

Raspunsuri si comentarii
cristiana a scris:

Bună ziua, Se pare ca schita transmisa nu s-a incarcat. O puteți trimite la adresa [email protected] și o vom atașa noi.
Va multumim

Elena V. a scris:

Va sugerez sa alegeti cromatica in tonuri de verde si putin galben deoarece se potriveste cu parchetul si cu albul peretilor. Pentru ferestre va sugerez sa alegeti jaluzele verticale, deoarece asigura si lumina si opacitatea in situatiile specifice. Culoarea acestora ar putea fi verde celadon sau verde marin. In privinta mobilierului puteti amplasa un corp inalt cu sertare, dulap in partea inferioara si vitrina cu geam in coltul dintre fereastra mai mica si a doua de pe peretele cu usa. Poate fi realizat pe comanda, in forma de prisma triunghiulara, astfel incat sa acopere exact coltul peretelui cu rafturile in forma de triunghi ce se deschid spre interiorul camerei. Va ajuta sa gestionati acel spatiu ingust in mod eficient cu un corp de biblioteca. Daca nu, asezati biblioteca pe peretele de langa scari. Puteti alege un model stil modern minimalist, cu spatii pentru carti si pentru tv. In fata celor doua ferestre de langa usa asezati canapeaua, biroul in fata ferestrei mai mici. Daca optati pentru corpul de biblioteca langa scari, in coltul ingust asezati un lampadar modern pentru lumina difuza in serile romantice. Televizorul poate fi asezat pe peretele de langa scari, fie pe suport de perete, fie in spatiul de la biblioteca. Masuta de cafea ar putea avea forma dreptunghiulara cu inca o tablie rabatabila sub cea de baza, superioara. Astfel cand aveti nevoie o desfaceti, cand nu, are loc in fata canapelei, inchisa. Fotoliile pot avea acelasi stil ca si canapeaua, dar doua nuante diferite de tapiterie: galben si verde menta sau galben si oliv sau verde oliv si verde avocado. Una dintre nuantele unuia dintre fotolii sa fie asemeni canapelei. Pentru a suplimenta fotoliile, va sugerez sa alegeti un numar impar de perne cu dimensiuni de 50X50 cm sau putin mai mici, carora sa le faceti huse din material uni si rezistent in culori diferite: maro brun, verde avocado, verde crom, portocaliu, galben soare, verde kaki, verde maslina, violet, visiniu, roscat, ruginiu. Am precizat mai multe nuante ce s-ar potrivi, dintre care sa va alegeti ce va place. Acestea pot fi depozitate „turn” in coltul camerei ramas liber si folosite sporadic sau frecvent. Pe unul din pereti (eu as aseza in acel colt liber dintre geamuri) puteti pune un sticker decorativ, un model fantezist cu negru sau maro foarte inchis. In privinta covorului v-as sugera unul multicolor, cu fire lungi, in forma ovala. Se intretine usor, reprezinta un punct vizual de atractie, acopera o gama cromatica vesela ce se regaseste si in elementele de mobilier, dar aduce si plus de culoare. Sper ca v-a putut ajuta. Va asteptam cu alte intrebari sau cu fotografii dupa amenajare.

Dani a scris:

Va multumesc pentru toata osteneala de a scrie sfaturi foarte bune! Dupa cum este in foto, pe peretele din apropierea scarilor urmeaza sa fie amplasat un semineu. Va rog, ce ma sfatuiti, se poate amplasa in jurul semineului o canapea tip sofa? Dar coltul liber, din imbinarea peretelui cu semineul si cel cu fereastra mica, cum il pot valorifica?

Dani a scris:

De asemenea, va rog, pentru peretele unde se vede acum amplasata o canapea, cum il pot valorifica, lasandu-l liber, cu tablouri... Pe peretele cu geamuri mari, sunt fixate calorifere insa nu le folosesc, incalzirea fiind in pardoseala si foarte eficienta - as putea face un loc de lectura cu bancheta si perne? Daca imi doresc sa schimb culoarea livingului, ce nuanta/nuante sa aleg? Multumesc!

Dani a scris:

Va rog, pentru usa de la intrare, intre usa si geam, imi doresc un spatiu tip bancuta pentru a sta la incaltat papucii, cum pot realiza, daca este indicat? Dar pentru iluminat, din plafon ce imi recomandati sa fizex, aplica, lampadar?Multumesc, numai bine!

Elena V. a scris:

Daca spuneti ca doriti sa invitati prieteni, poate ar fi bine in coltul de langa semineu si fereastra mica sa faceti pe comanda un bar, cu spatii inchise si cu rafturi de diferite inaltimi pentru a aseza sticlele de inaltimi diferite, pahare,etc.; sertare (pentru servetele, scrumiere, etc). Puteti aseza o sofa langa semineu, doar ca este posibil ca aceasta piesa sa fie cam mare si sa aglomereze spatiul; va sugerez doua scaune balansoar identice, de o parte si de alta a semineului. O bancheta cu spatar si cu perne divers colorate, moi, ar fi binevenita in fata ferestrelor; ar fi un loc luminos pentru lectura, dar si un spatiu incapator pentru musafiri. Pe peretele din spatele canapelei puteti face un interesant joc de tablouri, fixate clasic pe perete. Va mai sugerez ceva: fixati o bagheta rezistenta in culoarea wenge la imbinarea tavanului cu peretele, lasand un spatiu de 2-4 cm de la tavan; de acea bahgeta, atarnati 3-5 tablouri cu dimensiuni si forme diferite, la inaltimi diferite, prinse de bagheta de sus cu snur de matase (este rezistenta) alba, crem si astfel nu gauriti peretele daca va veti dori o alta reamenajare. Cred ca puteti face peretii in totalitate vernil sau combinatie alb+ vernil. Cred ca in conditiile in care ati dori un spatiu doar pentru a va incalta, realizati sau cumparati un taburet cu sezuta detasabila (tip cutie). In interior puneti papuci de casa si spatiu pentru depozitarea 1-2 perechi de pantofi. Acest scaun poate avea orice culoare, deoarece s-ar accesoriza cromaticii pernelor de pe bancheta, al pernelor pe care vi le-am sugerat ca in loc de fotolii sau scaune pentru musafiri. Poate fi amplasat la intrare sau poat sa dispara daca nu va este necesar. Cred ca o aplica in forma fantezista ar fi mult mai potrivita in interiorul pe care doriti sa-l amenajati. Daca va plac lampadarele, puteti amplasa unul cu picior langa semineu, spre peretele pe care v-am sugerat sa faceti un bar inalt si un altul, identic dar fara picior la intrare sau doua lampadare mici, identice, care sa lumineze semineul. Astfel s-ar echilibra (ca format) corpurile de iluminat.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: mobilier ,

Taguri:    idei livinguri,    biblioteci,    culori,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro