renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Va rog o solutie compatibila de izolare interioara a unei case din lemn

Am casa pe structura de lemn,placata la interior si exrerior cu osb.Am izolat la interior cu polistiren de 5 cm, iar la exterior cu polistiren de 10 cm. Intentionez sa aplic la interior rigips. Este necesara in acest caz folia de vapori? Tavanul este izolat tot cu polistmn de 3x2,perpendicular pe grinzi. Intentionez sa incarc cu izolatie de polistiren ginzile,pana la nivelul acestora si sa acoper cu osb,finalizand pardoseala podului. Daca folosesc vata de 10cm intre capriorii din pod ,e necesara folia? Unde o atasez? E problema izolatia de pe tava formata din polistiren si vata minerala? Peretii acestei consructii,intre placile de osb,prinse pe stalpi de lemn, profil patrat de 12cm, nu exista izolatie. Rog informati-ma cu o solutie compatibila cu lucrarile ajunse pana la acest nivel.Cladirea e compusa din 3 incaperi care, anterior renovarii, au avut alta destinatie ,nefiind locuite. Va multumesc cu respect !

Intrebare trimisa de un cititor din - Pascani , Iasi
vezi si firme constructii Iasi

Raspunsuri si comentarii
Elena V. a scris:

Este bine sa aplicati folie antivapori apoi placile de rigips. Pe pardoseala posului, aplicati folie antivapori si apoi vata de sticla. Incercati sa prindeti folia de grinzi cu dibluri, apoi captusiti bine cu vata de sticla acoperind toate golurile pentru a izola termic pardoseala podului. Peste aceasta asezati placile osb. In privinta acoperisului, ar fi recomandat sa aplicati aceeasi metoda: aplicati intai vata minerala captusind foarte bine golurile, apoi folia anticondens(prinsa de capriori). Se poate placa tavanul fie cu placi de polistiren expandat de 8-10cm pentru confort termic, fie cu placi osb daca nu va fi locuit permanent, ci doar pe timp calduros sau deloc.

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: termoizolatie ,

Taguri:    case din lemn,    izolatie interioara,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro