Va rog un sfat: cu ce pot termoizola tavanul unui apartament la mansarda?
Buna ziua,
Am un apartament la mansarda, intr-un imobil vechi.
Problema mea este termoizolatia tavanului: tavanul este din rigips si intre tavan si astereala este pus un strat de 10 cm de vata minerala, asezata pe structura metalica pe care s-a montat tavanul si nu pe astereala.
Ca sa nu distrug tot tavanul, vreau sa lipesc peste tavanul de rigips placi de polistiren expandat de 5 cm.
Apoi sa refac aspectul tavanului lipind peste placile de polistiren placi patrate "biscuiti" de polistiren in loc de rigips.
Intrebarile mele:
1. obtin 2-3 grade (- vara si + iarna) sau dau banii degeaba?
2. Un angajat al Austrotherm mi-a spus sa lipsesc placi de polistiren expandat grafitat, de minim 5 cm. E ok?
Am fost la facultatea de constructii civile, unde un cadru didactic mi-a spus sa lipesc pe interior, dar placi de vata minerala si nu polistiren, deoarece se dezvolta mucegai intre rigips si polistiren, din cauza umezelii din casa.
Deci: lipesc sau nu pe tavan?
Daca lipesc, ce pun: polistiren sau neaparat vata minerala?
Multumesc.
Serban Dumitrache
Intrebare trimisa de un cititor din - Oradea , Bihor
vezi si firme constructii Bihor
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua,
Multumesc frumos pentru raspuns.
Va rog mult sa imi mai raspundeti la doua intrebari (dl. V. Fizesan), deoarece nu am experienta traiului intr-o mansarda:
1) In conditiile in care fac izolarea tavanului pe interior cu polistiren de 5 cm, MAI AM NEVOIE DE UN APARAT DE AER CONDITIONAT? Concret, am avut 30-32 grade in apartament si daca izolatia ma duce la un max 28 grade, nu as mai considera necesar un aparat de aer conditionat.
(L-am comandat, insa pot sa renunt azi).
2) Poate sa apara mucegai intre polistiren si tavanul de rigips?
(dincolo de tavanul de rigips este un strat de vata de 10 cm, apoi pod).
Multumesc,
Serban D
Posteaza!
Taguri: termoizolatie ,
Taguri: apartament la mansarda, izolare tavan,
Safutul primit e bun.Polistirenul montat pe interior are o viata mai lunga.Pentru lipit folosit spuma poliuretanica speciala pentru lipit polistiren.Grosime minima 5 cm daca aveti spatiu si mai gros.O sa castigati mai multe grade.