Varianta eficienta termoizolare terasa pe interior
Buna ziua.
Am un apartament la etajul 4/4 intr-un bloc. Terasa este recent (1-2 ani) hidroizolata, iar vara este foarte foarte cald in casa. Iarna nu am probleme. Vreau sa termoizolez tavanul pe interior. Care ar fi varianta cea mai eficienta? Peretii exteriori au termosistem, iar sus pe bloc nu as dori sa stric hidroizolatia, doar in interior as vrea termoizolatie. Mutumesc. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Intrebare trimisa de un cititor din - Sector 6 , Bucuresti
vezi si firme constructii Bucuresti
Raspunsuri si comentarii
Buna ziua,
Am omis un lucru esential. In mod normal, chiar obligatoriu, hidroizolatia teraselor necirculabile ale blocurilor trebuiesc protejate cu un strat de 5-10cm de pietris spalat. In felul acesta temperatura exterioara nu mai creeaza probleme spatiilor de la ultimul nivel al cladirii respective.
Posteaza!
Taguri: termoizolatie, terasa, bloc,
Buna ziua,
Din pacate aceste fenomene nu sunt chiar usor de remediat dupa finalizarea lucrarilor de executie a cladirilor.
Puteti face urmatoarele demersuri:
I-a varianta - sa montati pe plafon/tavan profile din aluminiu de cca. 3 cm printre care sa lipiti placi de polistiren extrudat XPS de 3cm peste care sa inchideti cu un strat OSB3 6-10mm si unul din gips-carton standard de 9.5mm. Suplimentar mai puteti adauga placi subtiri de polisitiren decorativ pt. tavane.
Aceasta varianta este recomandata pentru un confort termic sporit.
a-II-a varianta - sa montati pe plafon/tavan profile din aluminiu de cca. 3 cm fara polistiren intre ele si fara placa de OSB3. In cazul acesta aerul necirculabil va tine loc de termoizolatie. Suplimentar mai puteti adauga aici placi subtiri de polisitiren decorativ pt. tavane.
Spor!