Vreau o solutie eficienta de izolare interioara - cea cu multipor este buna?
Buna ziua!
Am cumparat un apartament la etajul 8/8. Are o suprafata destul de mare (96mp) si ma intereseaza o solutie pentru izolarea pe interior a peretilor care sa imi asigure confortul termic atat iarna cat si vara. Sa nu am pierderi de caldura, dar nici probleme cu umezeala sau mucegaiul in timp, din cauza izolatiei. As vrea solutia cea mai eficienta, nu neaparat cea mai ieftina, care am inteles ca este polistirenul. Izolarea cu multipor este ok? E mai eficienta decat cea cu vata minerala sau polistiren? Multumesc mult!
Intrebare trimisa de un cititor din - Iasi , Iasi
vezi si firme constructii Iasi
Raspunsuri si comentarii
Cea mai sigura si fiabila solutie este cu multipor (10 cmm) as recomanda si pe tavan (15_25 cmm) in fuctie de izolatia existenta sau nu.
Solutia este buna dar nu pentru interiorul unui apartament deoarece va reduce foarte mult din spatiu . Grosimea placii de multipor pleaca de la 50 mm in sus.
un pic mai scump decat multipor sunt placi din pluta CorkInsu, care au acelasi performanta termica, cu plus ca sunt izolator fonic. si lasa casa sa respira, evitand mucegai. Le am luat de la Corkmarket.ro si sunt multumit.
Buna dimineata!
Am primit raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc!
Sa aveti o zi buna!
buna ziua,daca am casa construita cu caramida ytong mai este necesara izolatia?daca da cu ce sa o fac?multumesc anticipat pentru raspuns
Posteaza!
Taguri: izolatie interioara , vata minerala , amenjari interioare apartamente ,
Taguri: blocuri, ultimul etaj, izolatie, vata minerala, polistiren,
Va recomand placarea peretior exteriori si a tavanelor cu rigips cu gr 12,5, placat cu polistiren cu grosimea de 2 cm din fabrica.
Aplicarea pe perete se realizeaza cu un adeziv special pentru asta si cu diblii prin bataie de 6/80
Avantaje:
- asigura un confort termic sporit
-se monteaza simplu si rapid fara se faca mizerie
-se finiseaza exact ca rigipsul asigurand o planeitate deosebita peretilor si tavanelor.
O echipa de 3 lucratori poate termina apartamentul in maxim 4 zile fara deranj prea mare