Vreau sa construiesc un garaj lipit de casa
Buna ziua,
Doresc sa realizez constructia unui garaj lipit de casa. Vreau doar 3 pereti, al patrulea va fi zidul lateral al casei. Acoperisul il vreau intr-o apa, cu sistem tabla Lindab, sau tigla. Dimensiunea garajului va fi 7 metri lungime *3.5 latime.
As dori sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
- Am nevoie de autorizatie de constructie?
- Ce caramida se preteaza la asa ceva? Vreau o constructie nici foarte rezistenta dar nici sa-mi pice peretii pe masina.
- Tot in aria de interes a caramidei, stiti cumva cam ce suprafata se poate construi cu caramida dintr-un palet? (stiu ca acest lucru depinde de dimensiunea caramizii pe care o voi alege, insa daca se pricepe cineva sa imi spuna de exemplu: pentru caramida Porotherm cu dimensiuile X * Y, la care un palet are 150 de bucati se poate construi suprafata Z)
- Ce grosime sa torn placa de sub garaj pentru a rezista?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Intrebare trimisa de un cititor din - Oradea , Bihor
vezi si firme constructii Bihor
Raspunsuri si comentarii
Daca mai aveti nevie de meseriasi in orice specializare din doemniul constructilor postati lucrarea dumneavoastra gratuit pe constructorievaluati.ro
Posteaza!
Taguri: garaj , constructii case la rosu , placa beton , Constructii anexe si garduri ,
Taguri: case cu garaj, autorizatii,
Inainte de toate, va recomand sa izolati perfect la exterior peretele casei ce va fi comun cu cel al garajului, pentru a nu apare in interiorul casei mucegaiul, generat de diferente de temperatura! Da, pentru orice constructie chiar si una in prelungirea lucuintei este nevoie de autorizatie de constructie pe care o obtineti de la camera de urbanism de la Primaria de unde domiciliati. Acolo va trebui sa mergeti cu planul constructiei si sa faceti o cerere tipizata(va dau ei formularul). Sa o luam de la baza! Daca terenul nu este umed, nu aveti temelia casei umeda, atunci se niveleaza terenul, se aplica un strat de pietris, o sapa autonivelanta de 2-3 cm si este suficient. In loc de sapa autonivelanta puteti turna placa de beton de 2 cm. In privinta zidariei, cea mai buna calitativ si pret ar fi BCA Ytong 600x200x150 NF la 255/mc. Este buna izolatoare termica si fonica, este ignifuga si se taie usor potrivindu-se oricarui proiect. In privinta cantitatii necesare constructiei, va ofera informatii vanzatorul de la raionul constructii, deoarece depinde de grosimea produsului ales.