renovat.ro

» » » »

ADAUGA O INTREBARE

Vreau sa construiesc un garaj lipit de casa

Buna ziua, Doresc sa realizez constructia unui garaj lipit de casa. Vreau doar 3 pereti, al patrulea va fi zidul lateral al casei. Acoperisul il vreau intr-o apa, cu sistem tabla Lindab, sau tigla. Dimensiunea garajului va fi 7 metri lungime *3.5 latime. As dori sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari: - Am nevoie de autorizatie de constructie? - Ce caramida se preteaza la asa ceva? Vreau o constructie nici foarte rezistenta dar nici sa-mi pice peretii pe masina. - Tot in aria de interes a caramidei, stiti cumva cam ce suprafata se poate construi cu caramida dintr-un palet? (stiu ca acest lucru depinde de dimensiunea caramizii pe care o voi alege, insa daca se pricepe cineva sa imi spuna de exemplu: pentru caramida Porotherm cu dimensiuile X * Y, la care un palet are 150 de bucati se poate construi suprafata Z) - Ce grosime sa torn placa de sub garaj pentru a rezista? Va multumesc mult pentru ajutor!

Intrebare trimisa de un cititor din - Oradea , Bihor
vezi si firme constructii Bihor

Raspunsuri si comentarii
Nicolae a scris:

Inainte de toate, va recomand sa izolati perfect la exterior peretele casei ce va fi comun cu cel al garajului, pentru a nu apare in interiorul casei mucegaiul, generat de diferente de temperatura! Da, pentru orice constructie chiar si una in prelungirea lucuintei este nevoie de autorizatie de constructie pe care o obtineti de la camera de urbanism de la Primaria de unde domiciliati. Acolo va trebui sa mergeti cu planul constructiei si sa faceti o cerere tipizata(va dau ei formularul). Sa o luam de la baza! Daca terenul nu este umed, nu aveti temelia casei umeda, atunci se niveleaza terenul, se aplica un strat de pietris, o sapa autonivelanta de 2-3 cm si este suficient. In loc de sapa autonivelanta puteti turna placa de beton de 2 cm. In privinta zidariei, cea mai buna calitativ si pret ar fi BCA Ytong 600x200x150 NF la 255/mc. Este buna izolatoare termica si fonica, este ignifuga si se taie usor potrivindu-se oricarui proiect. In privinta cantitatii necesare constructiei, va ofera informatii vanzatorul de la raionul constructii, deoarece depinde de grosimea produsului ales.

Marius Grigore a scris:

Daca mai aveti nevie de meseriasi in orice specializare din doemniul constructilor postati lucrarea dumneavoastra gratuit pe constructorievaluati.ro

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro
Linkuri sponsorizate

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Taguri: garaj , constructii case la rosu , placa beton , Constructii anexe si garduri ,

Taguri:    case cu garaj,    autorizatii,

ADAUGA O INTREBARE

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro