Vreau sa inlocuiesc pardoseala din lemn la parterul unei case vechi
Buna ziua,
As vrea sa inlocuiesc parchetul (sau sa montez gresie) intr-o camera situata la parterul unei case vechi, construita in 1940, din caramida. Am constatat ca pardoseala nu mai e perfect dreapta, fiind mai lasata cu cativa centimetri in partea dinspre peretele exterior.
Am decopertat o portiune din camera si am constatat urmatoarele:
-o parte a camerei (aprox. 1/4 din suprafata totala de 20 mp) se afla deasupra beciului, avand planseu de beton peste care e un strat de zgura, grinzi de lemn, pardoseala din scanduri si apoi parchet masiv.
-cealalta parte care nu se afla in zona beciului, pardoseala este montata pe grinzi de lemn montate peste niste tarusi din lemn care sunt infipti in pamant . In aceasta zona am vazut ca pamantul nu mai este la nivel, un gol mai mare fiind spre peretele exterior unde si lemnele sunt degradate de umezeala.
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa fac in cazul in care vreau sa montez parchet sau gresie.
Multumesc
Intrebare trimisa de un cititor din - Brasov , Brasov
vezi si firme constructii Brasov
Raspunsuri si comentarii
Total de acord cu ce a spus Nicolae, cu exceptia de polistiren extrudat. In primul rand e un izolator termic si nu un acoustic, si dupa are period de viata scurt, find ca daca apare infiltratie de apa e destrus si dupa afectazi base de parchet. Recomanda solutii de underlayment de pluta find ca este un bun isolante acoustic si termic, si are garantia structural pentru viata.
Le am vazut pe CORKMARKET.ro, si din cercetaria am vazut ca e foarte folost in SUA.
Posteaza!
Taguri: amenajari interioare , constructii case ,
Taguri: pardoseala, montaj, gresie interior,
Data fiind diversitatea materialelor utilizate in trecut la realizarea constructiei casei, va sugerez in primul rand sa va asigurati de faptul ca structura de lemn, tarusi, etc. este uscata si nu exista umezeala sau infiltratii. Daca totul este in ordine, aplicati o sapa autonivelanta pe suprafata pe care urmeaza sa montati gresia sau parchetul. Sapa autonivelanta va unifica denivelarile, astfel incat sa asigure un suport viguros pentru gresie sau parchet. Dupa uscarea completa a sapei, montati direct gresie sau daca doriti parchet, aplicati polistiren extrudat de 3-5mm peste cate montati parchetul. Mai exact, continuati lucrarile dupa ce sapa se usuca (din interior spre exterior), astfel incat atunci cand este complet uscata va fi de culoare gri deschis, asemeni prafului de ciment.