renovat.ro

» » » » » »


Gard de plasa impletita | Sisteme de imprejmuire pentru terenuri


Asa cum am mai spus la inceput, terenul pe care am construit casa de lemn era initial agricol, prin urmare fara gard. Neavand vecini, a trebuit sa fac gard de jur imprejurul lotului.

Sisteme imprejmuire gard plasa impletita
Gard de plasa impletita | Sisteme de imprejmuire pentru terenuri

Galerie poze
  • Sisteme imprejmuire gard plasa impletita
Galerie poze

Fiindca terenul din apropierea Bucurestiului are o intindere in jur de 3300 mp, lungimea gardului este in jur de 300 ml. Practica in astfel de situatii arata ca se folosesc doua tipuri de gard ca sistem de imprejmuire: gard pentru laterale si spate si gard pentru latura dinspre strada.

Gardul pentru laterale si spate.

Fiindca suprafata de ingradit este foarte mare, am decis sa realizez gardul din laterale si spate din stilpi din teava rectangulara si sarma impletita. Aceasta este cea mai ieftina solutie de imprejmuire. Teava rectangulara de 30x50 este mai ieftina fata de teava rotunda. Barele de teava se cumpara din depozitele de materiale de constructii si amenajari la dimensiunea de 6ml.

Aceste bare le-am taiat la dimensiuni de 2 ml pentru stalpi pe care i-am fixat in pamant la o distanta de 2,5 ml unul de altul. Adancimea pentru fixarea in pamint a fost de 50 cm, ramanand pentru prinderea gardului 1,5 ml. Stilpii au fost fixati in pamant cu beton pentru a asigura rigiditatea gardului.

Plasa de sarma se vinde la kg, astfel incat trebuie facut un calcul in prealabil cate kg se folosesc pentru lungimea de gard dorita. Dar acest lucru se realizeza la depozit. Latimea plasei de sarma am ales-o de 1,75 m . Ar fi trebuit sa aleg latimea plasei de 1,5 m si aceasta problema o consider o mica greseala in acest proiect, deoarece in prezent plasa depaseste cu 25 cm inaltimea stilpilor. Insa acest lucru poate constitui un impediment mai mult estetic decat functional.

Dupa aceasta etapa, am continuat cu gardul si portile din lemn pe latura de la strada . Dar, despre acesta, intr-un alt articol de amenajari exterioare pentru curti si gradini.

Articol de:   Manuel,   e-mail:  bajescu_manuel@yahoo.com


Recomandari articole: garduri, fier, materiale de constructii, amenajari exterioare,

‹‹ Realizarea unei fundatii la o casa de lemn | Turnarea placii de beton cu cifa

Garduri si porti din lemn pentru amenajarea exterioara a curtii ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro