renovat.ro

» » » » » » »


Avantajele unui gard din beton - care sunt costurile de constructie si montare


Un gard de beton nu mai este asociat de mult cu constructiile masive, brute. In zilele noastre, cei care opteaza pentru un gard din beton au de unde alege: forme si chiar culori, in functie de stilul arhitectural al locuintei, de specificul gradinii etc.  Intrebarile cele mai frecvente care apar mai multe ori sunt: Se merita un gard de beton? Care sunt costurile unui gard din beton?

Avantaje si costuri gard beton
Avantajele unui gard din beton - care sunt costurile de constructie si montare

Galerie poze
  • Avantaje si costuri gard beton
Galerie poze





Alegand un gard de beton, in primul rand, dispuneti de imprejmuirea zonei locuibile cu o structura solida, rezistenta la intemperiile vremii. Cu un astfel de gard, ploaia sau ninsorile nu vor deteriora structura acestuia.

Ba mai mult, betonul nu are nevoie de o ingrijire specializata; ceva aparte.
Un alt plus este acela ca gardul de beton se adapteaza oricarui stil arhitectural. Totusi, priza mare o are la casele moderne. Simplu, minimalist, doar din beton sau combinat cu lemn, metal, un astfel de gard va fi mereu admirat.

Vezi si cum are loc: Realizarea unei fundatii la o casa de lemn | Turnarea placii de beton cu cifa

Ce beton e potrivit pentru gard?
Odata ales gardul din beton, apare intrebarea: Gresia este adecvata sau apelam la blocuri de beton, gata concepute? Ideea e ca proprietatile individuale ale betonului pot afecta structura gardului, in timp. Asa ca puteti alege beton turnat, placi de beton gata create pentru gard sau blocuri de beton pentru gard.
In cazul in care veti turna beton pe fundatii armate, alegeti un material cu rezistenta de compresiune de cel putin B350 (C20/25) si cu clasa de ploaie si inghet B400 (C25/30 ).

Tipuri de gard din beton
Cum am mentionat, sunt mai multe tipuri de gard din beton, urmand sa-l alegeti pe cel potrivit pentru stilul arhitectural al locuintei si gradinii.

Gard prefabricat din beton
Vorbim despre un gard din beton modular, amplasat direct pe o fundatie pregatita prealabil. Un astfel de gard compus practic din panouri modulare este minunat din punct de vedere estetic si va fi si uniform pe toata lungimea sa.

Afla si : Cum turnati placa de beton... 7 Reguli importante si scurt ghid tehnic pentru o constructie ca la carte

Gard bloc de beton
In constructia unui astfel de gard sunt folosite si prefabricate din beton. Astfel, gardul de genul acesta se ridica si destul de usor si rapid. Fundatiile, peretii, stalpii unui astfel de gard sunt facute din blocuri, completate cu trave metalice sau din lemn.

Gard de beton turnat
Ei bine, este genul de gard care dureaza si ca pregatire si ca ridicare, implicit. Este nevoie aici de realizarea unor fundatii, cofraje, rosturi de dilatatie. Cu toate aceste eforturi, un astfel de gard poate fi ajustat la forma dorita si potrivita constructiei.
Pe piata, veti gasi garduri diferite ca forma, culoare. Sunt garduri care vor imita caramida, gresia, lemnul. Multi oameni isi indreapta atentia si catre garduri de palisada din beton.

Care este inaltimea optima a unui gard?
Pentru a imprejmui si ingradi proprietatea trebuie sa stiti si dimensiunile gardului din beton. O singura travee cu un stalp are lungimea standard 200 cm si inaltimea de 150,175 sau 200 cm. Totusi, poate va orientati catre un gard din beton mai mic sau unul foarte inalt. Gasiti si astfel de garduri, cum ar fi unul de 400 cm inaltime. Sunt insa specifice unor proiecte aparte.
Ideea este ca dimensiunea gardului tine si de locatie, suprafata terenului, gusturile proprietarului etc.

Iata si: Ce ciment se foloseste la fundatie si la placa ? Care-i cel mai recomandat? Retetele pentru prepararea betonului

Ce gard din beton sa aleg?
Cine vrea un gard aspectuos din toate punctele de vedere poate opta pentru unul cu doua fete. Astfel, va arata minunat si din strada, dar si din curte. Daca alegeti sa plantati flori inalte de-o parte a gardului, mergeti pe varianta doar cu o fata. Sunt persoane care vor si mai mult si opteaza pentru garduri 3D din beton. De asemenea, o alta solutie vizeaza combinarea betonului cu metal sau lemn.

Pas cu pas in instalarea gardului

1. Pregatiti zona
Ca la orice lucare, zona trebuie pregatita din timp. Curatati terenul de buruieni sau alte obstacole si indepartati orice denivelare. Ideal ar fi sa trasati deja linia gardului, cu tarusi, linii ce aveti la indemana, apoi sa sapati gropi egale si ca dimensiune si ca distanta intre ele. Sunt cazuri cand aveti nevoie de fundatie din beton.

Vezi si : Gardul din fata casei - idei pentru alegerea si infrumusetarea sa + poze 

2. Asamblarea
La acest capitol, sapati si apoi instalati stalpi de beton. Ce adancime e necesara? Totul tine de gardul ales. Nu trebuie sa uitati un alt lucru important: pregatiti un pat din beton sau nisip si stabilizati stalpii. Asteptati 2-3 zile pentru ca amestecul de beton sa se usuce.

3. Instalati elementele gardului
Ne referim la cei care folosesc elemente prefabricate, blocuri sau beton turnat.

Noi elemente pentru gard
Un gard mai atractiv dispune si de alte mici chichisuri. Pentru un estetic deosebit apelati la:

- copertine de beton  - sunt folosite ca si capat al stalpilor
- bile si capace de beton pentru gard - vor incorona stalpii si ii vor face si mai deosebiti;
- streasina de beton - un aspect mai deosebit si mai atractiv
- placi de fundatie - plpci decorative care nu doar vor da un aspect mai frumos gardului, dar ii vor conferi si o protectie suplimentara.

Afla si : Cum se face un gard din plasa cu fundatie etapa cu etapa

Cum decoram un gard din beton?
Vita de vie, plantele perene sunt variante de decorare a gardului.
- vopsea
Vopsind gardul, in timp, veti obtine un aspect nou, fresh. Solutie vine in cazul unui gard din beton  realizat din panouri. Iar ca si vopsea, recomandam vopselele acrilice destinate utilizarii exterioare sau produsele special create pentru beton.
- tencuiala

O alta idee vizeaza acoperirea gardului cu ciment sau tencuiala de ciment-var. Si-n acest caz, se poate folosi, la final vopsea.
- dale
Aici aveti de unde alege. Pot fi placi de beton, clincher, piatra sau chiar gresie.

Preturile
Preturile variaza in functie de dimensiuni sau combinatiile de materiale.
Un gard din beton, cu stalpi simpli 1,7 m costa de la 148 lei/ml, iar o placa pentru un gard din beton Napoleon cu 6 stalpi, model piatra, 1,6 m ajunge si pana la 280 lei/ml.

Merita sa dispuneti de un gard de beton?

Avantaje
Betonul continua sa fie unul din materilele cele mai rezistente la temperiile vremii si nu numai. Un gard inalt va ajuta si ca bariera pentru zogomtele din exterior, dar si vizual. In plus, asamblarea unui astfel de gard nu este dificila. Mai mult, betonul nu are nevoie de cine stie ce intretinere, cum este cazul lemnului. Nici intretinerea, respectiv curatarea nu este un proces anevoios. Este nevoie doar de o masina de spalat cu presiune pentru a-i reda suprafetei aspectul dinainte.

Interesant de aflat si: Cum alegem si care este cel mai bun gard pentru casa - avantajele si dezavantajele fiecarui tip 

Singurul dezavantaj il constituie problematica estetica. Desi tehnologia moderna vine cu o profilare atractiva a placilor, finisarea lor in diferite moduri, nu prezinta o gama asa variata si nici nu se compara cu elementele din piatra naturala, ca exemplu.


Recomandari articole: constructie gard, gard beton, gard curte, gard zidit, modele de garduri, manopera garduri,

‹‹ Cele mai simpatice mori de vant pentru gradina - iata 11 idei de mori decorative

Casa clasica, moderna, numai buna pentru o familie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro