renovat.ro

» » » » » »


Glafuri de interior si exterior pentru termopane


O parte importanta in amenajarea sau re-amenajarea unei locuinte moderne este schimbarea tamplariei si a ferestrelor vechi. Geamurile noi termopan au tamplarie PVC, lemn sau AL. Aceasta schimbare implica si acoperirea pervazului cu un glaf de interior si unul de exterior. Materialele de glafuri variaza de la PVC, lemn, metal, marmura pana la glafuri placate cu gresie sau faianta. Haideti sa vedem caracteristicile fiecaruia.

Glafuri de interior pentru termopane
Glafuri de interior si exterior pentru termopane

Galerie poze
  • Glafuri de interior pentru termopane
Galerie poze

Sa incepem cu glafurile de interior. O idee este sa alegem glaful de interior din acelasi material ca pardoseala. De exemplu, intr-o camera cu parchet laminat sau parchet din lemn, putem alege un glaf realizat in aceeasi nuanta, cu structura de lemn (blat de PAL si cant MDF). In bucatarii sau bai, vom monta un glaf din faianta. O alta varianta este sa alegem glafurile clasice, din PVC. Acestea se intretin usor, au dimensiuni variabile si se potrivesc cu orice fel de pardoseli sau zugraveli interioare. Glafurile din marmura dau un aer de noblete camerei si sunt rezistente la schimbarile modei, fiind mereu elegante.

Pentru glafurile de exterior, materialele sunt in general diferite, fiind necesar sa reziste si la intemperiile vremii. Glafurile din tabla zincata sunt rezistente la impact, nefiind afectate de grindina , inghet sau dezghet. Putem alege un glaf de PVC si pentru exterior, fiind la fel de usor de intretinut ca si cel de interior. Multi producatori de tamplarie PVC ofera glafuri termorezistente, realizate din PVC si acoperite cu un strat rezistent la impact. O alta varianta este sa placam pervazul exterior cu gresie sau faianta. Avem grija sa alegem un adeziv special pentru exterior si sa acoperim rosturile cu chit sau silicon, astfel incat apa de ploaie sa nu se infiltreze sub glaf.

Desi unele tipuri de glafuri se pot monta si dupa montarea tamplariei, este totusi bine sa ne hotaram asupra tipului de glaf dorit inainte, pentru a nu afecta spatiul ferestrei. Alegerea glafului se face in functie de design si de functionalitatea camerei, iar oferta din comert este foarte bogata.


Recomandari articole: ferestre, gresie, constructii, DIY,

‹‹ Geam termopan Low-e | Ce inseamna ?

Plase de tantari pentru termopane ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro