10 greseli majore care se fac la placarea baii cu gresie si faianta
Astazi iti vom vinde cateva ponturi despre montarea gresiei si a faiantei in baie. Pardoseala sau podeaua din baie este foarte importanta in ceea ce priveste confortul tau si buna dispozitie pe parcursul intregii zile. Atunci cand montezi gresie si faianta in baie, ar trebui sa fii atent si sa eviti greseli precum:

Alegerea materialelor potrivite - ai grija mai ales la adeziv
Trebuie sa procuri materiale si adeziv rezistente la umezeala si apa.
Procurarea unui numar neexact de placi ceramice
Cel mai bine este sa cumperi un numar mai mare de bucati decat crezi ca este nevoie. Cumpara mai multe bucati de pardoseala, deoarece in timpul montarii se pot sparge cateva placi si sa nu fie nevoie sa ramai fara ceea ce ai nevoie.
Pregatirea suprafetei in graba
Suprafata pentru montarea podelii trebuie curatata bine de impuritati, in caz contrar poate aparea riscul ca placile sa nu fie montate corect sau mai rau sa se desprinda.
Aplicarea unei cantitati prea mari de adeziv
Nu adauga la colturi surplus de adeziv deoarerce vei risca ca dupa uscare ca podeaua sa iti crape.
Finisarea mult prea rapida
Dupa montarea pardoselii, lasa cel putin o zi ca lucrarea sa se usuce bine. Nu accepta nici in ruptul capului la insistentele meseriasului de a incepe finisajele inainte de uscare.
Finisarea incorecta
Sterge preventiv surplusul de adeziv pentru ca la final sa nu fie prea greu. Baia reprezinta un spatiu important al locuintei tale, astfel placarea cu gresie si faianta corecta iti va aduce satisfactii. Daca nu vei tine cont de sfaturile noastre, vei avea batai de cap si mari pierderi.
Montarea faiantei pe peretii curatati dar neamorsati si neindreptati
Doar in cazul in care tencuiala este recenta nu se mai da amorsa, in rest amorsarea este obligatorie. La baile de bloc, unde s-au decojit peretii placati anterior cu faianta, trebuie sa se verifice daca sunt drepti. In cele mai multe situatii peretii sunt strambi si necesita munca multa cu indreptatul, nicidecum placarea cu faianta asa cum sunt. Daca meseriasul se avanta la placarea baii fara sa verifice aceste aspecte inseamna ca face o greseala.
Placarea cu gresie fara a turna sapa si nefolosind gletiera cu zimti
Este normal atunci ca meseriasul sa foloseasca adeziv cu sacii daca nu a turnat sapa autonivelanta si nu a indreptat peretii. Placarea baii se face folosind gletiera cu zimti astfel incat sa nu ramana goluri intre gresi sau fainta si suprafata suport. Daca vezi ca meseriasul face puncte cu mistria pe placile de gresie si faianta, atunci este clar ca rezultatul va fi o mare catastrofa si ar trebui sa iti pui semne de intrebare si sa chemi un adevarat specialist care sa iti faca reparatiile de rigoare.
Chituirea gresiei si faiantei fara curatarea rosturilor
Din nou se comite o mare greseala , necuratand bine spatiile dintre placi si aplicand peste resturile de adeziv chitul acesta in timp va cadea, iar pe termen scurt vor aparea puncte gri inestetice in culoarea rosturilor.
Nesupravegherea lucrarilor
Multi dintre noi aleg pretul cel mai mic. Nu spunem ca ar fi neaparat o greseala, insa in acest caz trebuie sa supravegheati personal lucrarile si atunci cand constatati neregului in placarea cu placi ceramice sa nu ezitati sa schimbati meseriasul sau firma,
In momentul in care te hotarasti sa faci reparatii, cere sugestia unui specialist si ia decizia corecta.
Recomandari articole: gresie si faianta baie, placari pereti, pardoseala, montaj,
‹‹ Proiect de casa dispusa pe doua niveluri P+M si o suprafata utila de 118 mp
Construirea unui gard de lemn - afla de ce este mereu o alegere practica ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!