renovat.ro

» » » » »


Gresie bej maro 25x50cm


Amenajarea baii merge foarte bine si am ajuns la etapa de placare cu gresie si faianta. Ce model de gresie si faianta vom monta in baie? Astazi analizam solutia placarii cu modelul 25x50 cm.

Gresie bej maro 25 50
Gresie bej maro 25x50cm

Galerie poze
  • Gresie bej maro 25 50
Galerie poze

Mai intai de toate, sa vedem un lucru interesant. Cum s-a ajuns la aceasta dimensiune? Placa mare de 1 metru patrat este taiata in opt bucati egale de 25x50cm. Astfel 1 mp se poate ambala in cutii cu opt placi.

Gresie Bej Maro de 25x50cm
Gresie Bej Maro de 25x50cm

Gasim gresie si faianta la set pentru acest model? Da. Atat gresia cat si faianta vor avea aceleasi dimensiuni: 25x50cm. Dar suprafata este aceeasi. De obicei, la aceasta marime se fabrica o faianta mai groasa decat cea pentru modelele de 20x30cm sau 10x10cm. Din punct de vedere al materialului component, el este acelasi, difera procesul de fabricatie el necesitand crearea unei duritati mai mari pentru gresie. Ca suprafata rezultata, se merge aici pe gama unei gresii de tip lucios, suprafata care imita foarte bine marmura . Dar, chiar daca este lucioasa se poate monta cu succes in amenajarea unei bai.

Faianta Bej Maro dimensiuni 25x50cm
Faianta Bej Maro dimensiuni 25x50cm

Din punct de vedere al montajului gresiei cat si al faiantei, timpul se scurteaza. Atentia trebuie avuta spre realizarea unei aderente uniforme pe suprafata placii de faianta sau de gresie. Astfel, adezivul preparat se intinde cu drisca zimtata pentru o priza buna cu peretele sau cu podeaua. Ca si culori, aici nu exista o anumita culoare preponderenta. Ca exemplu vom lua gresia de culoare beige - sau pe romaneste bej, maro. Este o culoare placuta potrivita in baie, dar si in bucatarie. Asemanandu-se cu marmura, efectul generat este unul deosebit de placut.

Analizand ofertele producatorilor de gresie si faianta, si bine inteles lista de preturi, vom putea face o alegere reusita pentru succesul amenajarii baii . Spor la treaba!

Intrebare: Am inteles ca placarea peretilor cu faianta se incepe din coltul cel mai vizibil cand se intra pe usa,dar cum o incadram in dreptul unei ferestre? Unde e mai bine sa evitam straifurile? la fereastra sau in coltul cel mai vizual?
Raspuns: De principiu, se doreste ca in locurile cele mai vizibile sa nu avem straifuri. Etapa de design / proiectare a amplasamentului placilor de faianta sau gresie pune la incercare imaginatia fiecaruia. De obicei este aproape imposibil sa nu avem macar undeva straifuri. Astfel stand lucrurile, incercam sa avem straifuri in zonele mai putin vizibile - dupa mobila de bucatarie, etc. Totusi, acest lucru poate conduce la asimetrii mult mai deranjante decat un straif bine taiat. Luand in discutie fereastra, aici este bine ca amplasarea placilor sa fie simetrica. Cu un mare noroc veti avea latimea ferestrei egala cu un numar intreg de placi plus distanta de 2-3 mm aferenta rosturilor dintre ele. Asa stand lucrurile, incercati sa pozitionati straifuri simetrice fata de lateralele ferestrei. Deci parerea noastra ar fi ca mai bine aveti o simetrie buna chiar cu straifuri mai multe decat straifuri mai putine dar fara simetrie.

Aplicarea simetrica fata de fereastra a placilor de faianta
Aplicarea simetrica fata de fereastra a placilor de faianta

Intrebare: As dori sa ma ajutati - am gresie in bucatarie bej spre maro (odeon alicante) si faianta maro deschis (saboya brillo beige). Ce culoare de chit sa iau? Va multumesc !
Raspuns: Exista mai multe culori de kit, vedeti la fata locului care se potriveste mai bine. Culoarea trebuie sa se asorteze cu gresia, o nuanta de bej-maro, mai deschis pentru faianta si mai inchis pentru gresie, in ton cu acestea.
Sau, daca modelul gresiei si al faiantei nu este prea incarcat si vi se pare ca ar da bine, puteti incerca in kit maro ( nu foarte inchis - cat mai apropiata de cea mai inchisa culoare intalnita in placa de gresie sau faianta) atat pe gresie cat si pe faianta, sau unul bej (cea mai deschisa culoare intalnita in placa de gresie sau faianta).


Recomandari articole: baie, culori, bej,

‹‹ Culori pentru faianta de bucatarie

Ce inseamna gresie glazurata si gresie portelanata ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro