HDF
Iata inca un termen interesant pe care il auzim in magazinele de amenajari interioare: HDF. La ce se refera? Ce inseamna HDF? Ce este HDF-ul?

Mai intai de toate, sa vedem de unde provine termenul. Este acronimul de la "High Density Fiberboard". In traducere libera inseamna placa de fibre de inalta densitate. Exact. Face parte din familia mai larga de placi de lemn aglomerate adica PAL si MDF. Ca tehnologie de fabricatie sa aseamna foarte mult cu cea a MDF-ului. Este realizat tot din particule mici de lemn amestecate cu clei, presate si apoi uscate la cald.
Amenajari Interioare Parchet
Dar atunci prin ce difera? Difera fata de MDF prin faptul ca lemnul este tocat mult mai fin decat in cazul MDF, particula fiind aproape de densitatea prafului cotidian. Din acesta cauza, greutatea unei placi este mai mare decat in cazul MDF, datorita densitatii crescute. De ce avem nevoie de HDF? Avem nevoie deoarece si rezistenta acestui material este mai mare decat in cazul MDF. Ati ghicit! Se foloseste pe scara larga la fabricarea parchetului laminat.
Parchet laminat
Asa dar, astazi am mai aflat inca un termen uzual folosit in domeniul amenajarilor interioare. Daca vom intra in magazinul de parchet si vom analiza produsele, vom sti acum ca materialul principal din care este fabricat parchetul laminat este HDF.
Intrebari si raspunsuri despre HDF:
Intrebare: Se arde?
Raspuns: HDF-ul ca atare nu este un material ignifug, insa poate fi tratat pentru a deveni. Majoritatea producatorilor de parchet laminat ofera acest tip de parchet din HDF care este si ignifug.
Recomandari articole: parchet laminat, amenajare apartament, HDF, pal, podea,
Clase de trafic pentru parchetul laminat ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!