renovat.ro

» » » » » » »


HDF


Iata inca un termen interesant pe care il auzim in magazinele de amenajari interioare: HDF. La ce se refera? Ce inseamna HDF? Ce este HDF-ul?

Placa parchet laminat hdf
HDF

Galerie poze
  • Placa parchet laminat hdf
  • Parchet laminat hdf
Galerie poze

Mai intai de toate, sa vedem de unde provine termenul. Este acronimul de la "High Density Fiberboard". In traducere libera inseamna placa de fibre de inalta densitate. Exact. Face parte din familia mai larga de placi de lemn aglomerate adica PAL si MDF. Ca tehnologie de fabricatie sa aseamna foarte mult cu cea a MDF-ului. Este realizat tot din particule mici de lemn amestecate cu clei, presate si apoi uscate la cald.
Amenajari Interioare Parchet
Amenajari Interioare Parchet

Dar atunci prin ce difera? Difera fata de MDF prin faptul ca lemnul este tocat mult mai fin decat in cazul MDF, particula fiind aproape de densitatea prafului cotidian. Din acesta cauza, greutatea unei placi este mai mare decat in cazul MDF, datorita densitatii crescute. De ce avem nevoie de HDF? Avem nevoie deoarece si rezistenta acestui material este mai mare decat in cazul MDF. Ati ghicit! Se foloseste pe scara larga la fabricarea parchetului laminat.
Parchet laminat
Parchet laminat

Asa dar, astazi am mai aflat inca un termen uzual folosit in domeniul amenajarilor interioare. Daca vom intra in magazinul de parchet si vom analiza produsele, vom sti acum ca materialul principal din care este fabricat parchetul laminat este HDF.

Intrebari si raspunsuri despre HDF:

Intrebare: Se arde?
Raspuns: HDF-ul ca atare nu este un material ignifug, insa poate fi tratat pentru a deveni. Majoritatea producatorilor de parchet laminat ofera acest tip de parchet din HDF care este si ignifug.


Recomandari articole: parchet laminat, amenajare apartament, HDF, pal, podea,

‹‹ Parchet laminat

Clase de trafic pentru parchetul laminat ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro