renovat.ro

» » » » » »


Totul despre hidroizolarea baii - Cat costa? Se merita?


In cazul unei umiditati foarte mari pornind de la baie, impactul asupra celorlalte incaperi poate fi semnificativ.  Si vorbim de un impact negativ. Umiditatea nu doar va face rau sanatatii proprietarilor casei, dar va distruge cu timpul si elementele din baie: gresie, faianta etc. Tocmai de aceea, o hidroizolare a baii ar fi indicata si asta chiar din fasa cum se spune, sau de la inceputurile proiectului.

Hidroizolare baie etape
Totul despre hidroizolarea baii - Cat costa?  Se merita?

Galerie poze
  • Hidroizolare baie etape
  • Cum se hidroizoleaza o baie
  • Etape pentru hidroizolare corecta baie
Galerie poze





Per ansamblu, umiditatea nu afecteaza acoperirea baii, dar, cu timpul, scurgerile vor fi resimtite sub gresie, faianta, instalatii si veti constata ca aveti nevoie de o hidroizolare. Asa ca de ce sa nu o faceti din start?

Odata instalat mucegaiul sau igrasia va fi foarte dificil sa o indepartati defintiv. Hidroizolatia baii alunga toate aceste eventuale probleme.

Citeste si despre: Cum sa hidroizolezi corect casa si sa elimini pericolul apelor subterane

Ce este, totusi, hidroizolatia baii?

Hidroizolatia se refera la protectia baii, adica o fereste de scurgerile ce ar duce la igrasie si de aici la deteriorarea elementelor din incapere. Asa ca o impermeabilizare, adica o izolatie anti-umezeala prinde de minune. Datorita hidroizolatiei, riscul de ciuperci pe pereti, podea, tavan este redus. Dincolo de acest aspect, ventilatia joaca si ea un rol major. Baia trebuie mereu aerisita.

Important de vazut si: Cum se hidroizoleaza fundatia unei case fara subsol


Care sunt preturile?
Costurile sunt in functie de suprafata baii si materialele folosite. Pentru o baie, trebuie umblat la tavan, podea, pereti si mobilier. Se va umbla ca baza sub placile de pe podea, aici fiind cea mai mare expunere. De asemenea, conteaza locurile cele mai expuse umiditatii, adica cele din apropierea surselor de apa: robineti, cada, dus etc.

Iata care sunt: Cele mai frecvente lucrari de reparare ale geamurilor termopan

Daca aveti baie cu incalzire prin pardoseala, hidroizolarea se face cu folie lichida, rezistenta la temperaturi ridicate. Folia lichida este compusa dintr-o substanta monocomponenta , produsa pe baza de rasini sintetice. Se aplica pe suprafata curatata a baii direct pe:

- suprafete de beton
- sape si tencuieli de ciment
- sape si tencuieli ciment-var
- substraturi de gips-carton
- suporturi acoperite cu tencuieli din gips

In afara foliei lichide se poate folosi, pentru impermeabilizare, un compus cu etansare cu o densitate mai mare. Poate fi realizat din rasini sintetice si ciment sau un mortar pe baza de ciment. Mortarul poate fi aplicat cu o mistrie de otel cu marginea neteda sau cu o pensula pentru a forma un strat de mortar de 2mm.
Se pot folosi covorase etansabile in cazul conductelor si canalelor de scurgere. La jonctiunea peretelui cu podeaua sunt de ajutor benzile.

Iata si cateva dintre cele mai frumoase - Modele de cazi pentru baie

Se grunduieste substratul pentru hidroizolatie?

Da, se recomanda uscarea peretilor si a podelei, dupa acre amorsarea acestora cun un strat de grund care mareste aderenta substratului.

Hidroizolarea, pas cu pas

1. Pregatirea bazei pentru hidroizolare

Se curata si se niveleaza peretii, podelele. Daca aveti deja unele pete de mucegai, indepartati-le, lucru valabil si-n cazul unor eventuale pete de grasime, mizerie. Sub stratul trebuie uscat si amorsat, apoi.

2. Hidroizolarea sub gresie.
Inainte de a pune gresie, e bine sa treceti la hidroizolarea baii. Aplicati preparatul pe o rola speciala/pensula. Hidroizolarea trebuie sa aiba un strat de grosime de minim 1 mm, iar specialistii recomanda aplicarea a cel putin doua straturi. Dupa aplicarea unui strat, se va astepta uscarea acestuia aproximativ 6-8 ore.

Vezi care sunt - Etapele renovarii unei bai

3. Covoras de etansare
Este util si indicat in zonele cele mai umezite. Covorasul de etansare este din elastomer termoplastic armat cu material netesut din poliester. Poate fi folosit si pe pereti si pe podea.

4. Etansarea colturilor baii
Foarte importante sunt si colturile din baie. Se poate folosi o banda speciala de etansare conceputa special pentru colturi. Este realizata din poliester. Se lipeste peste stratul proaspat pus de folie izolatoare, cu o suprapunere de aproximativ 10 cm. Dupa ce-l veti lipi, il puteti vopsi cu folie lichida.

5. Finisati totul cu gresie, faianta...

Dupa ce veti finaliza partea de izolare, ramane sa va ocupati de finisare. Gresia, faianta pot fi puse la 24 de ore de la finalizarea hidroizolatiei.
Preturile difera in functie de materialele folosite. Spre exemplu, costul unei cutii de 20 kg de hidroizolatie lichida cu uscare rapida, pentru baie, ajunge la 600 lei.

Iata si cateva modele de - Cada ingropata in pardoseala

Pentru unelte si alte echipamente, n-ar trebui sa va faceti griji deoarece cu acestea vin specialistii in domeniu, pe care-i angajati. La fel si mana de lucru tine tot de ei, de cerintele lor.


Recomandari articole: hidroizolatie, hidroizolare, baie, amenajare baie,

‹‹ Casa cu mansarda si coloane trapezoidale - un proiect remarcabil

Casa eleganta cu 3 dormitoare, living, bucatarie si 2 bai ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro