renovat.ro

» » » » »


Hidroizolatii Case


Doresc sa izolez o camera la demisol, 4x4m, 2.4m inaltime, aprox 0.7m deasupra sol, geam aerisire. Nu am hidroizolatie speciala pe exterior si ar fi dificil de facut. Sapa a fost turnata peste strat de pietris cu carton smoala, si distantata de pereti. Parchetul laminat s-a apropiat de perete.

Hidroizolatii pentru case
Hidroizolatii Case

Galerie poze
  • Hidroizolatii pentru case
Galerie poze

Problema e ca de curand am observat urme de mucegai pe perete langa plinta parchetului, lavabila maruntita. cum ar trebui sa procedez? Vreo solutie antimucegai si apoi polistiren extrudat de 5cm? Conteaza ce pun peste polistiren (pot lipi rigips antiumezeala sau o mocheta sau material textil)? Exista vreo posibilitate sa folosesc vata bazaltica de 10cm si eventual rigips in loc de polistiren? Ma interesa si ca izolator fonic. Oricum idea principala e sa evit aparitia mucegaiului sau deteriorarea peretilor prin umezeala excesiva. Multumesc!

Raspuns: Imi dau seama ca stiti ca trebuia facuta o hidroizolatie pe exterior. Aceasta este esentiala pentru orice cladire, deoarece apa se poate infiltra din pamant, prin capilaritate, si poate imbiba peretii, afectand astfel structura intregii cladiri.
Acum dvs., neavand posibilitatea sa faceti aceasta hidroizolatie pe exterior, care, desi dificil de executat in acest stadiu, ar fi cea mai eficienta, trebuie sa faceti ceva pe interior. Ma refer la hidroizolatie, bineinteles. Exista diverse metode, puteti apela de exemplu la o rasina, aplicabila cu spray sau cu bidineaua, care creeaza un strat cauciucat si impermeabil pe perete. Esentialul este sa nu ascundeti mucegaiul si umezeala in spatele unei termoizolatii cu polistiren sau vata minerala si rigips, deoarece sporii mucegaiului tot vor patrunde in casa, unde va pot imbolnavi de plamani; in plus, umezeala se va simti in aer in permanenta. Sursa umezelii trebuie identificata, iar daca provine dintr-o alta cauza, cum ar fi o teava sparta, sau altceva (in afara de infiltratia normala din pamant), trebuie remediata si aceasta problema.
Eu ce pot sa va spun sa faceti pe interior, este asa:
- dati jos tencuiala pana la zidarie (trebuie refacuta si hidroizolatia la pardoseala daca umezeala patrunde si pe-acolo),
- curatati pe cat posibil tot mucegaiul, lasati cateva zile sa se aeriseasca incaperea (in curent, geamuri deschise, eventual o aeroterma, ventilator, ceva) si sa se usuce peretii,
- tratati cu solutie anti-mucegai, eventual in mai multe transe, lasati sa se usuce, apoi aplicati o hidroizolatie (cautati in comert ceva care sa mearga la pereti, pentru interior)
- daca refaceti si pardoseala, aceeasi hidroizolatie trebuie ridicata si pe pereti in sus,
- dupa care puteti termoizola, cu polistiren extrudat as zice eu, 3 cm, placat cu rigips rezistent la umezeala;
- folositi si o vopsea lavabila rezistenta la umezeala.
Este posibil ca umezeala, daca a aparut la plinta parchetului, sa vina de jos, si atunci automat trebuie scos si parchetul si refacuta hidroizolatia, pe care cum v-am spus, s-o urcati in sus pe perete, pana la tavan eventual (evitand, bineinteles, ferestrele), deoarece umezeala din pamant se infiltreaza in sus, in perete.
Dupa cum v-am spus si mai sus, solutia ideala pentru rezolvarea problemei definitiv este hidroizolatia exterioara. Peretele, in structura lui, va fi in continuare afectat de umezeala, chiar daca dvs. n-o sa va mai patrunda in casa, daca folositi toate metodele posibile de combatere a ei.


Recomandari articole: hidroizolatie, apa si canalizare, constructii,

‹‹ Polistiren Expandat Ignifugat | Polistiren Extrudat | Polistiren pentru Izolatii

Dezavantajele izolatiei interioare cu polistiren ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Gherasim cristian a scris:

Stimate Domn,

O hidroizolatie pe interior la presiune inversa, este greu de executat. In principiu, trebuie neaparat sa faceti sapatura, sa puneti o termoizolatie foarte performanta, apoi hidroizolatia. Dupa ce ati facut aceste lucruri, protejati sistemul cu Tefond.

O societate care se ocupa cu hidroizolatii si termoizolatii este Izomag Construct din Bucuresti. Pentru mai multe detalii vizitati Societatea care face lucrari de hidroizolatii cu membrane bituminoase dublu armate, intr-un singur strat este Izomag Construct din Bucuresti.
Aceasta executa lucrari de hidroizolatie cu membrane bituminoase Polygum si Derbigum.
Sunt cele mai bune membrane bituminoase de pe piata.
Pentru lamuriri suplimentare, vizitati www.izomag.com

Gherasim cristian a scris:

Stimate Domn,

O hidroizolatie pe interior la presiune inversa, este greu de executat. In principiu, trebuie neaparat sa faceti sapatura, sa puneti o termoizolatie foarte performanta, apoi hidroizolatia cu o membrana bituminoasa antiradacina. Dupa ce ati facut aceste lucruri, protejati sistemul cu Tefond.

O societate care se ocupa cu hidroizolatii si termoizolatii este Izomag Construct din Bucuresti.
Pentru lamuriri suplimentare, vizitati www.izomag.com

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro