renovat.ro

» » » » »


Hidroizolatii terase bloc | Infiltratii ploaie


Soarele straluceste in toiul verii insa zilele ploiase isi mai fac aparitia din cand in cand si ne trezim ca avem infiltratii in terasa blocului. Si chiar si daca nu ar ploua, tot trebuie sa ne pregatim pentru anotimpurile ploioase.

Hidroizolatii terase bloc
Hidroizolatii terase bloc | Infiltratii ploaie

Galerie poze
  • Hidroizolatii terase bloc
Galerie poze





Cum majoritatea apartamentelor se afla in blocuri, iata ca trebuie sa ne preocupam si de terasa acestuia. De multe ori, urcand la ultimul nivel al blocului, observam pete de apa pe plafon. Si constiinta civica ne indeamna sa gasim o solutie, chiar daca unii locatari sustin ca este doar problema celor de la ultimul etaj. Este problema tuturor locatarilor deoarece terasa blocului reprezinta un spatiu comun. Asadar sa ne apucam de treaba.

Terasele blocurilor sunt realizate ca o placa obisnuita de beton. Dupa realizarea ei se trece la etapa de hidroizolare a terasei. Cum se hidroizoleaza? Cu o folie de bitum speciala. Placa de beton trebuie sa fie curatata de praf. Apoi se intinde aceasta folie bituminoasa. Folia se gaseste ambalata la baloti lati de aproximativ 1m. Marginile dintre folii se lipesc la cald. In trecut, peste bitum se asternea un strat de pietris pentru protectia mecanica importiva ploii , zapezii, ploii cu "piatra". Astazi, se poate continua cu acest procedeu sau se poate lasa ca atare folia, fiind destul de rezistenta in fata intemperiilor vremii. Acest pas fiind facut, se poate aplica pentru programul de reabilitare termica a blocurilor , sustinand aceasta lucrare cu terasa reparata.

Asadar, o buna hidroizolare a terasei ne va ajuta sa mentinem un bloc curat si bine intretinut. Sa fii mester! Devine mai usor.

Intrebari si raspunsuri despre hidroizolatii terase bloc si infiltratii ploaie:

Intrebare: Da, este corect si totul e perfect, materialele sunt ok, sistemul functioneaza... Dar de cele mai multe ori personalul care pune in opera si aplica lasa de dorit si creaza mai multe daune. Ce este de facut atunci ???

Raspuns: Pentru bunul mers al lucrurilor, inainte de a angaja o firma prestatoare, putem cere informatii despre experienta si lucrarile similare realizate anterior de aceasta. Pe parcursul lucrarilor, incercam sa stabilim o relatie de buna comunicare cu echipa respectiva. In plus, este bine sa cerem expertiza unei parti neutre, a unei firme de consultanta in domeniu sau a unui inginer constructor, care sa urmareasca etapele si desfasurarea lucrarilor.
O atentie deosebita trebuie acordata faptului ca pe bloc trebuie schimbata tabla de protectie a zidului astfel incat sa acopere si polistirenul daca blocul a fost reabilitat termic. Altfel vor aparea infiltratii intre polistiren si zid la ultimul etaj. Similar, in zona ferestrelor se realizeaza din acelasi motiv un pervaz corespunzator care sa preintampine infiltrarea apei intre polistiren si zid.

Intrebare: Se pot executa hidroizolatii si pe timp de iarna?
Raspuns: In general, pentru realizarea unor lucrari de hidroizolatii a terasei blocului, temperatura minima trebuie de fie de 5 grade C si nu se recomanda executia lor iarna, deoarece materialele de constructii folosite pot fi afectate de temperaturile scazute si de umezeala.

Intrebare: Eu am sarpanta si sus totul e uscat (in pod), dar in apartament tot am infiltratii, nu pot sa-mi dau seama de unde (tot blocul e acoperit).
Raspuns: Intr-o zi cu ploaie torentiala puteti sa va urcati in pod in pod si sa urmariti pe unde se infiltreaza apa. Eventual, o alta idee ar fi sa apelati la o echipa de alpinisti utilitari profesionisti, care sa se urce pe acoperis cu un furtun racordat la apa rece si sa simuleze ploaia.

Intrebare: Chiar nu se poate face o hidroizolare a ultimului etaj de bloc si cum se face?
Raspuns : Hidroizolatia la ultimul etaj de la bloc se face la exterior, cu bitum si carton bituminat in mai multe straturi succesive.


Recomandari articole: apa, hidroizolatie, constructii,

‹‹ Renovare apartament

Amenajari interioare cu mobila de bucatarie bej ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
iliescu a scris:

Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti, zona 13 Septembrie-Dr. Sarii. De cateva saptamani am infiltratii de la terasa, intr-una din camere. Terasa este renovata in ultimii 10 ani, dar probabil este vorba de o fisura in zona tubului de colectare a apei pluviale.
As dori sa stiu daca dvs efectuati si astfel de interventii, relativ minore. Multumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro