renovat.ro

» » » » » »


Hortensia - plantare, inmultire si ingrijire


Hortensia Anabelle ( Hydrangea arborescens "Annabelle") este o planta perena sub forma de arbust decorativ foarte des intalnit in gradinile din tara noastra. In zona Bucovinei i se mai spune popular "Bulbuci", iar in Ardeal "Bulgaras" datorita aspectului florii in forma globulara.

Hortensie plantare ingrijire inmultire
Hortensia - plantare, inmultire si ingrijire

Galerie poze
  • Hortensie plantare ingrijire inmultire
Galerie poze

Are un aspect de tufa deasa, cu inaltimea de 1,6-2m bogat in ramuri printre care se ivesc florile albe. Ramurile tinere sunt flexibile, iar pe masura ce imbatranesc devin lemnoase. Frunzele late si ascutite la farf, de culoare verde inchis cu nervuri evidente cresc in grupuri pe toata lungimea ramurilor formand o tufa deasa.

Recomandare: Plante perene de vara cu flori colorate

Florile in forma globulara albe sau alb verziu se deschid din loc in loc printre crengi. Se dezvolta mult in laterale, avand nevoie de spatiu generos in jur si de zona insorita sau semiumbra. S-a realizat si un soi hybrid cu florile in nuanta alb albastruie, frecvent folosit in decorarea interioarelor la evenimente familiale.

Hortensie - Plantare si ingrijire

Arbustul are nevoie de un spatiu generos pentru a-si dezvolta coroana, de sol bine drenat si fertil. Un rol deosebit il are lumina, fiind destul de rezistent la perioade de seceta. Daca este amplasat in spatiul potrivit, este necesar doar sa ii taiati ramurile in exces primavara devreme sau toamna din septembrie, pentru a controla dezvoltarea estetica a coroanei.

Recomandare: Plante perene pentru soluri care mentin apa in exces

Se planteaza in teren afanat, la adancimea de 30-40 cm si se taseaza bine pamantul deasupra. Se uda din belsug dupa plantare, in aprilie-mai. Dupa 7-8 zile, daca nu ploua, se poate interveni cu o udare abundenta. Ulterior se uda in conditii de seceta, vara.

Hortensia - Inmultire

Arbustul se procura din florarii sau prin comenzi on line de la producatori specifici. Se livreaza cu inaltimi de 45-50 cm cu substrat de pamant pe radacina si trebuie plantat in cel mult 48 de ore de la achizitionare.

Recomandare: Flori de vara pentru gradina


Recomandari articole: plante perene, flori de gradina, flori de vara, amenajare curte si gradina,

‹‹ Alei din lespezi de piatra si flori colorate - idei in imagini pe care trebuie sa le vezi

16 idei practice pentru cresterea pasarilor in curte ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Mariana Ene a scris:

De ceva timp adica de vre o trei patru ani ortensia mea nu mai infloreste.Am schimbat locul am pus si in vase mai mari si tot nu a inflorit.
Makai Gizella a scris:

Plăntuțele firave inrădăcinate reziztă peste iarnă afară?

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro