renovat.ro

» » » » » »


Iata care sunt avantajele unei centrale in condensare si de ce trebuie sa o avem toti in casa sau apartament


Statele membre Uniunii Europene au decis, in urma cu vreo patru ani, vanzarea doar a centralelor termice cu condensare. Prin acea prevedere legala, practic, comerciantii sunt obligati sa vanda doar aceste tipuri de centrale. Acum nu se pune problema ca toti ceilalti care au apucat sa-si achizitioneze vechile tipuri de centrale, cele clasice, sa renunte la ele. Oricum, in majoritatea magazinelor, exista centrale de condensare, acestea fiind scoase in fata la vanzare.

Centrale termice in condesare
Iata care sunt avantajele unei centrale in condensare si de ce trebuie sa o avem toti in casa sau apartament

Galerie poze
  • Centrale termice in condesare
Galerie poze

Centrala cu condensare este cea mai eficienta din punct de vedere energetic. Pe cand la vechile centrale gazele de ardere erau aruncate in aer pe la 110 grade Celsius, pierzand mare parte din energie in timpul procesului de combustie, s-a gasit metoda centralelor termice cu condensare, a caror ardere este evacuata la temperaturi mai joase, iar caldura latenta rezultata este tocmai buna pentru a asigura un plus de energie.


Recomandare: Defectiuni des intalnite la centrale termice: cauze si solutii. Chemam sau nu instalatorul?


Centralele termice cu condensare au fiabilitate, sunt eficiente termic si nu-n ultimul rand sunt silentioase. Datorita acestor avantaje, se permite o economie si de pana la 40% la consumul de gaze natural.


Clasica centrala, cea pe combustibil solid (lemne sau carbune) reprezinta solutia imediata a romanilor, fiind acceptabila ca pret si combustibilul, dar investitia si mentenanta sunt scumpe. Pentru ca o astfel de centrala sa fie sigura 100% in casa ta, ar fi avut nevoie de instalarea unor racorduri puffere (acumulatoare de caldura), vase de expansiune deschise pentru a asigura circulatia etc. In schimb, centralele termice cu condensare  folosesc un plus de caldura si sunt mult mai eficiente. Astfel, consuma cu pana la 40% mai putin gaz decat cele standard.


Citeste si: Ce alegeti: centrala pe gaz vs centrala electrica - avantaje si dezavantaje


In medie, un model de centrala termica cu condensare, de 24 Kw, pentru apartament, este de 3.500 lei, cu TVA si kit de evacuare inclus. Este vorba despre o centrala cu consendare pentru apartament cu doua camera, 60 mp. Ca si costuri legate de debransare, centrala termica, instalatia de gaz, radiatoare, tevi, fitinguri, autorizatia de functionare, manopera ajung undeva pe la 8.000 lei.


Daca tot vorbeam de eficienta termica trebuie precizat ca aceasta este de 109% fata de cea a unei centrale conventionale si faceti si o economie de pana la 40% la consumul de gaze. Asa ca putem spune ca sunt eficiente cu 50% fata de cele clasice. Dati mai multi bani la achizitionare si montare, dar ii veti recupera in timp. De fapt, daca e sa vorbim si de dezavantaje, ar fi unul si acela este legat chiar de pretul achizitiei. Trebuie precizat clar ca pentru ca o centrala termica in condensatie sa functioneze la capacitate si sa dea randamentul total si imobilul trebuie izolat corespunzator.


Vezi si: Cele mai economice centrale termice


Pentru a beneficia de un confort ridicat in propria locuinta trebuie tinut cont de mai multi factori, iar unul foarte important este legat de temperatura. Tot ce trebuie sa faceti e sa va informati asupra produselor de pe piata, deloc putine, si sa alegeti cea mai potrivita. In acest sens, noi v-am prezentat avantajele centralei cu condensare, considerata cea mai buna, fiind eficienta termic 109%, ducand la economii la facturi la gaze de pana la 40%. In plus, aceasta centrala poate incalzi si pardoseala. Instalatia este una simpla si de folosit si de monitorizat datorita sistemelor speciale de autodiagnosticare.


Recomandari articole: centrala termica, centrale in condensatie, dezavantaje, avantaje,

‹‹ Proiect de casa P+M cu suprafata de 170 mp

Proiect de casa cu forma patrata doar cu parter ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Geanina a scris:

Ce model de centrala recomandati pentru un apartament cu 3 camere?

PantiruM a scris:

recomand Viessmann, sunt foarte multumit de consum si fiabilitate! Puteti opta pentru Vitodens 050, varianta preparare instant apa calda menajera, este foarte potrivita pentru apartament.Succes!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro