renovat.ro

» » » » » »


Idei de birouri confortabile si practice pentru copii - ne pregatim din timp pentru scoala


Amenajarea spatiul de studiu pentru copii si adolescenti este foarte importanta deoarece trebuie sa le ofere confortul de care acestia au nevoie. Chiar daca primul impuls este achizitia unui birou cat mai scump, exista si optiuni si trucuri mai ieftine pe care le puteti utiliza pentru maenajarea acestui spatiu de studiu. In continuare va vom prezenta cateva tipuri de birouri pe care le veti putea utiliza atat intr-un dormitor mai mic cat si intr-o incapere cu dimensiuni mai generoase.

Birou amenajat la capatul patului
Idei de birouri confortabile si practice pentru copii - ne pregatim din timp pentru scoala

Galerie poze
 • Birou amenajat la capatul patului
 • Birou cu blat suspendat
 • Birou cu inaltime ajustabila
 • Birou cu panouri glisante
Galerie poze
 • Birou cu pat deasupra
 • Birou cu pat etajat
 • Birou cu rafturi deasupra
 • Birou cu rafturi joase
 • Birou cu rafturi la fereastra
 • Birou cu rafturi si sertare
 • Birou cu rafturi
 • Birou cu sertare din sarma
 • Birou cu spatii aditionale de depozitare
 • Birou cu tablie glisanta
 • Birou ingust in coltul camerei
 • Birou ingust
 • Birou la capatul patului
 • Birou la fereastra cu rafturi
 • Birou la fereastra
 • Birou langa banca cu sertare
 • Birou langa pat
 • Birou lung la fereastra
 • Birou pe colt
 • Birou reglabil cu blat de sticla
 • Birou sprijinit pe banca
 • Birou suspendat cu sertare
 • Birou suspendat mic
 • Birou suspendat pe colt
 • Mobilier cu rafturi si birou
 • Mobilier perete cu sertare si birou
 • Modele birouri copii

1.    Birou cu inaltime reglabila


Cel mai mare avantaj al acestor tipuri de birouri este inclinarea blatului care este foarte convenabila pentru scris sau desenat dar si a inaltimii reglabile astfel ca va putea fi utilizat o perioada lunga de timp. Unui astfel de birou i se poate atasa un blat de diferite dimensiuni astfel ca va putea fi folosit si intr-o camera mai mica. Birourile cu inaltime reglabila pot fi achizionate de la marele magazine de specialitate precum Ikea, iar daca va doriti un model deosebit puteti opta pentru un blat de sticla cu un spatiu de depozitare dedesubt.


Recomandare: Cum putem amenaja un birou chiar si intr-un spatiu restrans


2.    Birou cu spatii de depozitare deschise


Cea mai mare problema a unui birou cu sertare este ca de obicei acestea sunt pline si niciodata nu gasesti ceea ce cauti. Un birou cu spatii de depozitare deschise poate rezolva aceasta problema, numai ca va trebui sa luati in considerare ca inaltimea rafturilor ar trebui sa fie de aproximativ 70 cm. Un birou pentru adolescenti va trebui sa aiba o inaltime cuprinsa intre 73-75 cm iar unul pentru copii va trebui sa fie putin mai mic.


Vezi si: Cum amenajam un loc de studiu cu birou pentru copilul nostru


3.    Birou cu rafturi si sertare


Un birou cu sertare are o capacitate de depozitare limitata, astfel ca o solutie optima poate fi un birou care are si rafturi de depozitare. Puteti sa faceti orice combinatie doriti, sprijinind blatul numai pe rafturi sau pe rafturi si sertare. In plus, veti putea folosi si o tablie reciclata de la un birou sau o masa mai veche.


4.    Birou sprijinit pe o banca cu sertare


Bancile cu sertare pentru depozitarea jucariilor sunt o solutie populara pentru spatiul de la fereastra din camera copiilor. Pentru a nu schimba mobilierul cand copii mai cresc, puteti sa folositi o parte a cestei banci ca suport pentru birou. O comoda mica cu sertare poate fi folosita pentru sustinerea celuilalt capat al biroului. Pentru dormitoarele mici sau cele in care biroul nu este folosit puteti sa achizitionati un birou compact fara picioare.


Recomandare: Amenajarea biroului si locului de studiu pentru copilul scolar - sfaturi si recomandari importante


5.    Birou suspendat simplu


Astfel de birouri sunt potrivite pentru spatii inguste sau pentru colturile camerelor deoarece blatul va trebui prins de cel putin doi pereti. Pentru o utilizare cat mai eficienta a spatiului puteti sa amenajati niste rafturi pentru depozitarea cartilor si caietelor.


6.    Birou suspendat cu sertare


Aceste birouri au acelasi mod de prindere cu cele suspendate insa au sertare sau rafturi sub blat. Birourile suspendate cu sertare sunt mai inguste decat un birou standard insa pot avea lungimi diferite astfel incat le veti putea monta atat intr-un colt al camerei cat si pe un perete liber.


Recomandare: 14 idei de birouri mici si frumoase de amenajat acasa


7.    Birou cu blat lung


Aceste birouri sunt foarte usor de amenajat, deoarece va trebui sa cumparati blatul cu lungimea dorita si sa folositi comode cu sertare pe care acesta se va sprijini. Luati in considerare amenajarea acestui tip de birou la fereastra pentru o utilizare cat mai buna a luminii naturale.


8.    Birou la capatul patului

Aceste birouri sunt mai scumpe deoarece vor trebui facute la comanda impreuna cu patul si cu celelalte piese de mobilier. Tablia de la capatul patului este si suport pentru birou, in timp de cealalta latura se va sprijini pe o comoda cu sertare. Daca comoda este prea joasa, puteti folosi suporturi metalice pentru ridicarea blatului la inaltimea dorita.


Citeste si: Proiect DIY - Iata 3 idei prin care sa transformi o usa veche intr-o masa sau un birou


9.    Birou amenajat pe colt


Amenajarea obisnuita a unui birou langa fereastra poate fi inlocuita cu o solutie mai convenabila. Un birou pe colt in forma de L va folosi mai eficient spatiul din camera, facilitand si accesul la fereastra. Fiind mai inguste, aceste birouri nu sunt potrivite pentru lucrul la calculator sau pentru o utilizare indelungata.


10.    Birou cu spatiu aditional de depozitare


Acest birouri au spatii aditionale de depozitare care se sprijina pe partea din spate a blatului. Veti putea astfel sa depozitati la vedere pixuri, creioane sau carioci si nu va mai trebui sa le cautati atunci cand doriti sa le folositi.


Vezi si: Amenajare birou acasa


11.    Birou cu rafturi suspendate


Daca este posibil, alegeti un birou care face parte dintr-un mobilier cu rafturi care vor ocupa un intreg perete. Acest mobilier are atat un design modern dar ofera si un spatiu suficient de depozitare pentru familiile cu mai multi copii.


12.    Birou cu rafturi de depozitare la fereastra


Pentru acest tip de birou va trebui sa renuntati la perdele si draperii masive astfel incat sa puteti folosi spatiul de langa fereastra. Biroul va fi amenajat in fata ferestrei care va fi incadrata de rafturi de diferite marimi in care veti putea depozita atat carti cat si cutii cu jucarii.


13.    Birouri inguste


Chiar si in camerele foarte mici puteti amenaja spatii optime pentru studiu. De exemplu puteti amenaja un mic birou suspendat la capatul patului cele doua spatii fiind delimitate de un mobilier cu sertare si rafturi. O alta optiune este un birou foarte ingust care se poate amplasa in apropierea ferestrei intr-un dormitor mai mic.


Vezi si: Receptii de birouri si sali de asteptare - 30 de idei de amenajare in imagini


14.    Birou cu panouri glisante


Daca aveti copii cu varste diferite atunci puteti sa achizitionati un mobilier care contine un birou cu panouri glisante care asigura o suprafata de lucru suplimentara. Astfel biroul va putea fi folosit de catre persoane de varste diferite, economisind astfel spatiu si bani.


15.    Birou cu pat supraetajat deasupra


Aceasta este o solutie foarte buna pentru un dormitor mic, in care veti putea amenaja atat un birou mare cu comoda si sertare cat si un pat confortabil deasupra.


Recomandari articole: birou copii, mobilier birou, scaun birou, amenajari interioare,

‹‹ Proiect de casa eleganta cu parter si pod

Proiect de casa cu acoperis in 2 ape si balcon la mansarda ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro