Idei creative pentru amenajarea unei incaperi la demisol
Spatiul de la demisol poate avea un aspect neprietenos la prima vedere motiv pentru care multi dintre noi nici nu vrem sa auzim macar de apartamentele situate la acest nivel. Demisolul, atunci cand exista intr-o locuinta trebuie fructificat , pentru ca poate ocupa o suprafata considerabila si este pacat sa pierdem oportunitatea de a ne amenaja o camera in plus sau macar niste spatii de depozitare suplimentare.

Inainte de toate trebuie sa definiti clar scopul pe care vreti sa il dati acestui spatiu. Aveti nevoie de o camera pentru oaspeti, un loc de joaca pentru copii sau poate de un spatiu de relaxare si distractie ? Demisolul va poate veni in ajutor , devenind o camera confortabila si frumoasa, insa cu putin efort si ceva costuri financiare, intrucat majoritatea acestor spatii nu sunt foarte amenajate.
Planificarea
Odata definite obiectivele camerei, puteti incepe executarea planurilor. Ele sunt primul pas care ajuta la transformarea visului in realitate.
Daca planuiti de exemplu o camera de oaspeti, atunci cu siguranta veti avea nevoie si de o baie. Daca spatiul este suficient de mare il puteti imparti in mai multe camere care vor avea rol diferit. Daca camera este mica, atunci ar trebui sa va ganditi cum o puteti folosi cat mai eficient posibil.
O paleta de culori neutre
Culorile tari si puternice atrag atentia insa reduc si spatiul din punct de vedere vizual. Daca le veti folosi la amenajarea demisolului, tavanul va parea mai jos si mai apropiat de pereti. Cel mai indicat este sa optati pentru culori neutre precum: griuri, cremuri sau alburi, care va vor ajuta sa mariti vizual spatiul dar si sa il luminati. Puteti folosi tonuri neutre pentru mobilier: etajere, canapea, mese, in timp ce petele de culoare pot fi introduse odata cu accesoriile si decoratiunile: pernele decorative, perdele, covoare si vaze.
Deschiderea
In cazul in care demisolul este mic atunci nu este indicat sa va apucati sa construiti pereti noi. Delimitarea zonelor poat fi facuta cu ajutorul culorilor si al decorului. In final veti avea o singura camera care va putea indeplini mai multe functii. De exemplu, jumatate din spatiu poate fi alocat relaxarii fiind mobilat cu o canapea confortabila, un covor mare si cu niste lumini difuze, iar cealalta jumatate poate fi un dining cu o masa mare , niste etajere pe pereti si lumina puternica.
Lumina
Ferestrele de la demisol mai mult nu exista, pentru ca de obicei sunt mici si in partea de sus a camerei, asta din cauza ca incaperea este situata in totalitate sau doar partial in pamant. Dupa cum bine stiti, lumina are un rol foarte important in amenajarile interioare : nu doar ca mareste vizual spatiul, insa compenseaza lipsa luminii naturale.
Corpurile de iuminat incastrate economisesc spatiul din camera insa nu trebuie sa uitati de un plan de iluminare pe mai multe nivele. Aveti grija sa folositi veioze, lampi de podea sau de masa. De asemeneanu uitati de integrarea oglinzilor in decor - ele ajuta la o mai buna dispersie a luminii in incapere.
Sistemele de depozitare
Este posibil sa aveti pentru spatiul de la demisol planuri mari, insa nu trebuie sa uitati ca poate fi si un loc potrivit pentru depozitarea diverselor lucruri. Un colt al demisolului poate fi ocupat de camara. Pentru aceasta veti avea nevoie de etajere, rafturi, eventual o masa, si cel mai bine ar fi ca acestea sa ocupe un perete intreg.
Recomandari articole: amenajare demisol, izolatie casa, modele mobilier dormitor, mobilier birou, ferestre demisor, spatii mici, spatii depozitare,
‹‹ TOP 35 cele mai frumoase idei de usi culisante pentru casa ta
Modele superbe de insule cu etajere pentru bucatarii moderne ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!
Posteaza!