renovat.ro

» » » » » »


Idei pentru delimitarea bucatariei de living: amenajare open space in culori diferite


Amenajarea de tip open space a devenit din ce in ce mai indragita, mai ales pentru ca ne permite sa ne bucuram de un spatiu generos mai degraba decat de doua sau trei camere mici si incomode. Suntem de-a dreptul sedusi de un apartament in stil loft sau de o bucatarie open space cu livingul, astfel incat acest mod de compartimentare al apartamentelor si locuintelor in general a devenit din ce in ce mai raspandit.

Bucatarie si living open space decor in doua culori
Idei pentru delimitarea bucatariei de living: amenajare open space in culori diferite

Galerie poze
  • Bucatarie si living open space decor in doua culori
  • Bucatarie open space cu insula din inox
  • Bucatarie open space cu mobilier in doua culori alb cu albastru
  • Bucatarie open space delimitata de living printr-un bar
Galerie poze
  • Exemplu de bucatarie si living open space decorate cu nuante apropiate de gri
  • Living open space combinat cu dining si bucatarie

Insa cum putem realiza o tranzitie cat mai lina intre doua camere cu rol diferit care se afla in aceeasi incapere? Chiar trei camere daca stam sa numaram si zona de dining.
Exista multe solutii si idei pentru decorarea dar si pentru trecerea armonioasa dintr-un univers in altul , pentru trasarea unei granite mai mult sau mai putin marcante, pentru a oferi o identitate mai puternica bucatariei fara ca ea sa se piarda in peisaj, pentru a alege o pasarela cat mai practica si mai eficienta.

Randurile de mai jos reprezinta introducerea intr-o serie de articole dedicate acestui subiect extrem de interesant: modalitati  pentru delimitarea bucatariei de living intr-o zona open space. Veti afla detalii despre cum sa folosim cea mai potrivita culoare, pardoseala, piesa inteligenta de mobilier, despre cele mai eficiente solutii decorative - toate pentru stabilirea unei granite intre bucatarie si living, pentru intarirea personalitatii fiecarui spatiu dar si pentru crearea unui decor armonios.

Astazi vorbim despre:
Folosirea de culori diferite pentru o bucatarie si un living open space cu personalitate puternica


Culoarea peretilor si a celorlalte elemente reprezinta un complice eficient in delimitarea zonelor dintr-un spatiu deschis. Secretul consta in alegerea de culori aflate in opozitie. Ceea ce este interesant este modul in care putem doza intensitatea contrastului folosit.  Un contrast puternic sau unul mai putin sesizabil - totul ramane la latitudinea voastra.

Culoarea preferata combinata cu o nuanta neutra
Toate culorile , indiferent ca sunt deschise sau inchise, indraznete sau pale vor fi mai bine puse in valoare atunci cand vor fi asociate cu o nuanta neutra precum alb, ivoriu, nisipiu mai mult sau mai putin saturate, griuri. Se va obtine un rezultat contemporan foarte frumos si garantat. O bucatarie colorata intens si viu ca de exemplu in: albastru canar, albastru petrol, turcoaz, pruna sau violet va fi uimitoare atunci cand va fi asortata cu un living in tonuri de gri, bej sau alb.

Bucatarie in doua nuante ale aceleiasi culori
Atunci cand sunt folosite doua nuante apropiate ale aceleiasi culori se va obtine un efect monocromatic. O culoare mai deschisa pastelata intr-o parte , si alta intr-o nuanta mai saturata sau mai inchisa, in cealalta ca de exemplu: bleu pal si albastru cerneala, verde de apa si verde amanda, violet pruna si roz pal, vor face o trecere mai lina dintr-o zona in cealalta si efectul decorativ va fi garantat. Este o foarte buna modalitate de a te juca cu culoarea preferata dar si o solutie foarte potrivita pentru spatiile nu prea generoase.

Combinatie de doua culori pastel
Pastelurile revin in forta in amenajarile interioare. Ele permit asocieri indraznete care creaza totdeauna decoruri proapete si foarte personalizate. Folositi bleu si verde deschis, roz pal si celadon ( un verde gri pal) verde acvamarin,si roz antichizat.
Sunt alternative interesante la alb si alb murdar mai ales ca absorb lumina si apoi o raspandesc in camera. Chiar si pastelurile reci precum : albastru, verde si violet nu au pereche atunci cand vrem sa cream senzatia de spatiu intr-o incapere mica.

Efectul grafic al combinatiei alb si negru
Este o combinatie indrazneata iar efectul poate fi unul cu personalitate. Pentru o varianta mai putin brutala puteti folosi : alb si gri carbune, sau gri deschis alaturi de gri inchis -  fac contraste frumoase. Aceasta zugraveala cand este asortata cu o mobila cu linii simple va avea un rezultat foarte apreciat mai ales intr-un decor modern in stil industrial.

Alte idei pentru delimitarea decorativa a unui open space cu bucatarie si living?
Impartirea cu ajutorul unor pardoseli diferite dar si modul in care va puteti folosi de diverse piese de mobilier pentru crearea unei treceri line intre bucatarie, living si dining.

Recomandari articole: amenajari open space, culori amenjari interioare, idei bucatarii, idei livinguri,

‹‹ Marirea vizuala a spatiului cu ajutorul culorilor magice

6 modele de gratare pe gaz - prezentare de produse cu imagini si preturi ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro