renovat.ro

» » » » » » »


UITE 17 idei noi de refolosire a sticlelor din plastic


Sticlele din plastic sunt foarte nocive asupra mediului si este nevoie de mai bine de 1000 de ani pentru degradarea lor. Ce ar trebuie facut, atunci, pentru a le refolosi? Ei bine, in gradinarit, sunt cateva metode destul de interesante si utile de folosire a sticlelor din plastic. Iata cateva din ideile inteligente pe care le puteti pune-n aplicare:

Idei folosire sticle din plastic
UITE 17 idei noi de refolosire a sticlelor din plastic

Galerie poze
  • Idei folosire sticle din plastic
  • Folosire sticle plastic si sfoara
  • Ghivece din sticle de plastic
  • Ghiveci ingenios din pet
Galerie poze
  • Gradina verticala confectionata din pet-uri
  • Gradina verticala din pet-uri pentru plante aromatice
  • Gradina verticala din sticle de plastic
  • Idee amenajare perete cu sticle din plastic ca si ghivece
  • Idee cultivare ceapa verde
  • Idee refolosire pet-uri plastic
  • Idei de plantare in gradina perfecte pentru incepatori
  • Metoda udare prin picurare
  • Mini sera din sticle de plastic
  • Pet-uri folosite ca si ghivece
  • Sticla pet taiata pe jumatate si folosita ca si ghiveci
  • Sticle de 5 litri folosite ca si ghivece
  • Sticle din plastic vopsite folosite ca si plantatoare





Fixati cateva sticle de o jumatate de litru cu capetele in jos, deasupra unor ghivece cu rasaduri si folosind perfuzoare aplicate la acestea veti avea parte de un udat bine gandit. Practic, perfuzoarele fixate sa picure mai rapid sau mai usor vor asigura apa necesara rasadurilor. Este o idee ingenioasa si utila pentru plante. Si-n plus, sticlele din plastic sunt de un real folos. Este genul de sistem ideal si-n solarii.


Recomandare: Ghivece de flori in forma de lebada confectionate din sticle de plastic


Tot ca si stropitoare sau picurator, puteti face din sticle un alt sistem de udat plantele. De data aceasta folositi sticle din plastic de 1-2 litri, carora pe taiati partea inferioara. In capat, fixati un picurator sau pipeta, o amplasati in pamant, in apropierea radacinii plantei, si o umpleti cu apa. De-a lungul zilei, sistemul isi va face treaba si va asigura, prin intermediul pipetei, apa necesara plantei.


Sticla din plastic poate tine loc si de plantator. Taiati sticlele de 2 litri pe mijloc, umpletile cu pamant si cu flori, dupa care, de partile cu dop si de fund legati-le cu sfoara, unele deasupra altora ca un fel de perdea. Puneti mai multe astfel de sticle pe sfori, chiar pe veranda casei si vor da minunat ca aspect. Folositi flori de mai multe culori. Aveti o gradina pe verticala!


Vezi si: Iata cum poti construi o casa din pet-uri de plastic - etape pas cu pas plus fotografii


Sticlele din plastic pot tine loc si de ghivece suspendate. Taiati partea inferioara a sticlelor, umpletile cu pamant si plante dupa care suspendati-le rand pe rand pe veranda, terasa deschisa a casei sau chiar si-n gradina, in coltul special amenajat. Cele mai indicate plante pentru un astfel de aranjament sunt cactusii si plantele suculente. Pot rezista foarte bine in bataia soarelui, udate mai rar, daca veti crea acest sistem chiar in gradina, intr-un loc neacoperit. In rest, pe veranda, spre exemplu, puteti opta pentru alte flori.


Citeste si: 20 de ghivece pentru flori - modele traznite confectionate din cele mai originale lucruri


Astfel de sticle din plastic, umplute pe lateral cu pamant si plante, pot sta foarte bine si direct pe sol. Practic, in gradina, puneti rasadurile direct in astfel de aranjamente din plastic. Un astfel de rand amenajat cu sticle din plastic, direct pe sol, da foarte bine in apropierea unui colt cu flori colorate, plantate direct in sol. Sticlele din plastic se aseamana unui gard ce imprejmuieste gradina cu flori.

Astfel de ghivece de flori pot fi amenajate frumos si pe treptele unei scari din metal sau lemn, folosita in gradinarit sau constructii, pot fi fixate pe zidurile gradinii sau peretele verandei. Mai mult, pentru un efect wow, sticlele din plastic pot fi vopsite in diferite culori, cu diferite modele.


Puteti utiliza pe post de picurator sau stropitor si bidoane de 5 litri de apa, acestea asigurand cantitatea de apa pe mai multe zile.

Din sticle, mai precis, din partea lor superioara, puteti face si mici sere pentru plante. Adica, peste ghiveciul cu planta respectiva, puneti partea superioara a sticlei. Fixati-o bine in sol si iata cum aveti o mica sera. Planta va fi si mai usor de udat, punand apa prin partea de sus a sticlei. Sunt necesare in acest caz sticle din plastic de o jumatate de litru.


Recomandare: 14 ghivece construite din lemn sau ciment - pentru gradini cu flori minunate


Daca va place bricolajul si aveti rabdare, puteti decora sticlele pe care le veti folosi pe post de ghivece cu funii colorate sau funia simpla. Veti avea un decor rustic pentru vasul de plante.
Iata cum, foarte simplu, sticlele din plastic pot fi refolosite cu succes si intr-un mod foarte util in gradinarit.


Recomandari articole: amenajare curte si gradina, idei creative, decoratiuni diy, ghivece, plantare, plante apartament,

‹‹ Proiect de casa eleganta cu mansarda inalta

Un proiect de casa moderna, cu mansarda cu 4 dormitoare si 2 bai - locuinta de vis pentru orice familie ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro