Idei pentru amenajarea unui balcon mic de apartament
Cei care au apartamente cu balcoane mici au o misiune tare dificila atunci cand vine momentul amenajarii lor. Este tare greu sa te abtii sa nu iti transformi balconul intr-o aglomerare de lucruri si maruntisuri unele mai "necesare" ca altele. In general toate lucrurile de care ne incurcam prin apartament suntem tentanti sa le depozitam pe balcon, pana la urma nu le poate vedea nimeni, sunt bine ascunse de privirile indiscrete.
Insa se pare ca balcoanelor moderne nu li se mai permite sa fie folosite pe post de depozite de lucruri inutile. Ele trebuie sa fie incaperi independente care daca sunt reproiectate pot fi transformate in birouri, locuri de asteptare, bucatarii , mici terase pentru relaxare sau pentru servirea cafelei sau a ceaiului. Daca inca nu sunteti convinsi ca va puteti transforma radical balconul si inca credeti ca spatiul este insuficient va invit sa va inspirati din imaginile pe care le-am selectat special pentru a va inspira.
Nu este vreo mare stiinta transformarea unui mic balcon in spatiu de relaxare. Trebuie respectate cateva sfaturi si trucuri care va vor ajuta sa va organizati mai bine spatiul pe care il aveti la dispozitie. Uneori pentru a obtine un design frumos sunt necesare multe schimbari insa rezultatul final va merita.
Proprietarii de apartamente mai vechi stiu cate batai de cap poate provoca un balcon. De aceea sfatul meu este ca inainte de a incepe amenajarile interioare sa analizati foarte serios stadiul in care se afla balconul. Apelati la ajutor profesionist si reconsolidati balconul, izolati-l , hidroizolati-l corespunzator pentru a nu exista infiltratii de apa, montati incalzire corespunzatoare pentru a preveni aparitia igrasiei si de abia dupa aceea incepeti sa va ganditi la interior, pe care daca vreti il puteti amenaja singuri.
Ca si pardoseala cele mai potrivite materiale ar fi granit sau un parchet laminat rezistent la umezeala, insa si placile ceramice sunt la fel de bune. Puteti monta si parchet clasic din lemn insa trebuie sa va asigurati de lipsa totala a umezelii. Betonul slefuit sau placile decorative din ciment sunt iarasi o optiune interesanta.
Peretii ii puteti zugravi cu vopsea decorativa sau lavabila in diferite nuante, sau puteti aplica tapet. Ii puteti placa cu lambriu din lemn sau plastic , in cel din urma caz aveti grija la calitatea si aparenta lambriului. Unele sunt foarte urate si de proasta calitate. Mai puteti capitona peretii cu panouri din pluta, sau alte tipuri de panouri decorative. Si piatra decorativa sau caramida aparenta nu sunt de neglijat. In galeria de imagini exista cateva imagini foarte interesante in acest sens.
Ar trebui sa acordati atentie alegerii culorii peretilor acestei incaperi mici. Indreptati-va atentia spre culorile care maresc vizual spatiul. Unii designeri sunt de parere ca cele mai potrivite nuante ar fi: griurile, bejurile, nuante diferite de alb sau lila.
Dupa finisajele interioare ne putem gandi si la alegerea pieselor de mobilier care trebuie sa fie in acord cu stilul de amenajare al intregului apartament. Pentru un maxim de confort puteti alege o canapea mica sau un sezlong cu saltea un model piabil.
Cea mai potrivita mobila pentru balcon este cea pliabila. In anumite cazuri acest tip de mobilier este indispensabil. Apelati cu incredere la mese si scaune pliabile. Un design colorat poate fi suplimentat de materiale moderne.
Daca doriti sa creati o atmosfera calda alegeti materiale naturale precum lemnul sau pluta. In ceea ce priveste ferestrele recomandarile sunt foarte variate insa puteti alege orice se asorteaza cu restul amenajarii. De razele soarelui va puteti feri cu ajutorul unor rolete textile opace.
In urmatorul material puteti invata cum sa alegeti perdelele si draperiile in functie de culoarea peretilor. Exista atatea modele si culori incat este imposibil sa nu gasiti ceva interesant si pentru balconul vostru.
Va invit asadar sa va inspirati din galeria de imagini facand astfel primul pas spre amenajarea balconului.
Recomandari articole: balcon, amenajare apartament, culori amenjari interioare,
Ziua Indragostitilor: Idei simple pentru o decorare rapida si de efect a casei ››
Share daca va place
Raspunsuri si comentarii
Si eu am pus tapet pe balcon ce imita lemnul. L-am cautat ceva, dar l-am gasit la un producator nemtesc adus in tara de www.tapet-magazin.ro, din vinil, f rezistent
Posteaza!