renovat.ro

» » » » » » »


Idei pentru organizarea acasa a unui colt de creativitate pentru copii


Toti copii adora sa picteze, sa coloreze, sa decupeze sau sa lipeasca pe hartie diverse lucrari. Pentru a va proteja locuita dar si pentru a incuraja copii inca de mici sa invete sa fie ordonati este important sa le organizam si sa le stabilim si lor un loc in casa, doar al lor, unde sa isi poate intreprinde in voie toate activitatile creative.

Birou mic din lemn suspendat pe perete
Idei pentru organizarea acasa a unui colt de creativitate pentru copii

Galerie poze
 • Birou mic din lemn suspendat pe perete
 • Expunerea desenelor celui mic pe perete cu ajutorul carligelor de rufe
 • Birou mic cu tabla de scris alaturi
 • Idei depozitare rechizite elevi
Galerie poze
 • Organizare si depozitare eficienta rechizite scoala
 • Sacuti textili pentru depozitare carti prinsi de spatarul scaunului
 • Creioane si carioci asezate in galetuse decorative prinsa de sina metalica
 • Panou metalic perforat cu cutii metalice pentru depozitare
 • Birou bine organizat cu spatii eficiente de depozitare
 • Perete cu vopsea cu efect de tabla de scris si rola de hartie fixata pe perete
 • Colt de perete amenajat pentru activitati creative copii
 • Birou elev cu etajere suspendate pentru depozitare eficienta
 • Colt cu masuta de activitati copii asezat langa fereastra


Stabilirea si implementarea unui asemenea loc este importanta si pentru ca previne aparitia desenelor pe pereti , a diverselor urme de creioane colorate sau carioci pe mobilier, sau a petelor de plastilina de pe covor.

Care este locul ideal pentru coltisorul de creativitate ?

Locul cel mai bun pentru acest colt artistic este in apropierea ferestrei sau in coltul cel mai luminat al camerei. Alegeti o masuta cu niste scaunele care sa aiba inaltimea corespunzatoare varstei celui mic. Daca micutul are propria sa camera puteti sa ii stabiliti masuta de activitati chiar aici. In caz contrar puteti sacrifica un colt al livingului sau chiar in bucatarie astfel incat mama sa ii poata supraveghea mai bine activitatile.

O mana de ajutor: tabla de scris  si role de hartie

Creativitatea nu cunoaste limite, astfel incat te poti trezi foarte usor cu niste creatii de-ale micutului tau direct pe peretii apartamentului. Pentru a preveni acest lucru, este bine sa ii cedati micutului o parte dintr-un perete. Puteti aplica pe el tapet special pe care sa poate scrie, sau il puteti zugravi cu vopsea cu efect de tabla de scris pe care poate desena cu creta. Daca niciuna dintre aceste variante nu este posibila atunci puteti monta pe perete direct o rola de hartie pe care sa poata colora in voie. In galeria foto puteti vedea niste variante tare interesante.

Un sistem bun de depozitare este cheia unei organizari eficiente, iar lipsa acestuia ar transforma acest frumos loc intr-un adevarat haos. In ajutor va vin diversele cutii, cosulete si recipiente din plastic si metal, in care puteti depozita cartile de colorat si albumele. Creioanele si cariocile pot fi asezate in cutii de conserve sau galetuse decorative. Puteti folosi un panou metalic perforat de care sa suspendati carlige, sine metalice sau o tablita magnetica.

Expozitie de arta pe pereti

Orice artist, indiferent de varsta, viseaza sa aiba lucrarile expuse. Peretele din coltul de creativitate poate fi decorat cu desenele celui mic. Le puteti pune in rame, sau le puteti prinde pe o sfoara cu ajutorul unor carlige de rufe. Cel mic va fi incantat sa isi admire munca si in plus veti rezolva problema decoratiunilor interioare.

Decorarea peretilor din camera copilului trebuie facuta cu grija astfel incat copilul sa nu se plictiseasca prea usor. Va invit sa vedeti cateva idei interesate si colorate pentru decorarea peretilor din camera copilului.


Recomandari articole: tabla de scris pentru copii, pereti pictati, mobila camera tineret, camera copilului, mic mobilier,

‹‹ Simplu si ingenios: Reconditionare comoda cu sertare de la IKEA

Iata 21 SUPER IDEI NOI de folosire a paletilor de lemn in amenajarea casei tale ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro