renovat.ro

» » » » »


La ce inaltime ar trebui sa montati corect elementele mobilierul de baie - scheme detaliate


Sa cunosti care sunt inaltimile optime amplasarii tuturor elementelor din baie, respectiv a mobilierului, este un lucru foarte util si este recomandat sa-l stii din momentul proiectarii spatiului. In cazul in care nu ai stiut care sunt dimensiunile ideale, este mult mai greu sa revi asupra defectelor; trebuie spart, practic, renovat. Asa ca noi venim cu toate sfaturile utile si va oferim cateva tips and tricks.

Inaltime corecta montare chiuveta baie
La ce inaltime ar trebui sa montati corect elementele mobilierul de baie - scheme detaliate

Galerie poze
  • Inaltime corecta montare chiuveta baie
  • Distante corecte pentru mobilier baie
  • Inaltime corecta sertare mobilier
  • Inaltime montare para de dus
Galerie poze
  • Inaltimi corecte montare mobilier si accesorii baie

Trebuie precizat dinainte ca va conta si inaltimea si dimensiunile celor care vor folosi mobilierul din baie, dar cum nu le stim pe fiecare in parte - totul tine de voi - venim cu chestiile standard.


Oglinda. In mod normal, oglinda se va amplasa deasupra lavoarului. Depinde acum si de dimensiunea acesteia. Inaltimea standard de montare a oglinzii va fi de aproximativ 2 m de la podea pana la limita superioara a oglinzii si de aproximativ 35 cm de la lavoar.


Recomandare: Montare oglinda de baie


Inaltimea lavoarului. Cel mai bine si adecvat ar fi ca lavoarul sa fie montat la aproximativ 85 de cm de la podea. Conform acestei dimensiuni standard, este asigurat confortul pentru toti cei care vor utiliza lavoarul. Ideea a fost studiata ani la rand de catre specialistii in domeniu care si-au pus aceasta problema. Se vorbea, cu ani buni in urma, de doua calcule sau dimensiuni standard: 80-92 cm de la podea in cazul femeilor si 80-102 cm in ceea ce-i priveste pe barbati. In baza acestor calcule, in anul 1985, s-a dat si dimensiunea standard pentru ambele sexe: lavoarul trebuie instalat la 85 cm de la podea. Sunt acceptate abateri de +/- 2 cm. Standardul acesta a fost utilizat atat de producatorii interni cat si straini de instalatii sanitare, fapt pentru care se produc chiuvete cu 83-87 cm.


Recomandare: Montare suport portprosop


Am ajuns si la vasul de wc. Ei bine, inaltimea standard pentru montarea vasului de wc trebuie sa fie de 45 cm de la podea. Sunt si aici cateva reguli. Daca vasul este suspendat, vorbim de o inaltime totala de aproximativ 45 cm si sa fie montat intre 8 si 10 cm de la podea.


In ceea ce priveste piesele de mobilier, se va tine cont si de forma elementelor. Daca un corp de mobilier este dreptunghiular, ideal ar fi ca partea superioara a acestuia sa fie pe aceeasi linie cu oglinda. Daca avem de-a face cu o forma curbata, e indicat sa fie amplasat putin mai sus decat oglinda.


Vezi si: Asa se amenajeaza corect o baie mica - tu cunosti toate aceste secrete?


Ne vom orienta si asupra accesoriilor din baie, care, la randul lor, trebuie montate corect. De exemplu, probabil nu v-ati gandit ca exista o inaltime optima si pentru cuierul unde veti aseza halatul de baie. Ei bine, acel suport trebuie montat fie pe usa, fie pe un perete, la o inaltime de 1,5 cm de la podea.


Avem si suport pentru prosoape. Bara respectiva va trebui amplasata la 1,2 cm de podea si o distanta cuprinsa intre 43 - 48 cm de vasul de toaleta.

Ne intoarcem la oglinda si vom vorbi despre corpurile de iluminat. Daca veti opta pentru aplice, e bine sa stiti ca acestea trebuie montate la o inaltime de 1,5 - 1,8 m de la podea, iar distanta dintre ele sa fie de aproximativ 1 m.


Vezi si: Modele uimitoare de cabine de dus


Daca baia este dotata cu dus, inaltimea ideala trebuie sa fie de 1,8-2 m de la podea, iar daca ati ales sa amplasati in interiorul cabinei si un loc de stat, inaltimea acestuia trebuie sa fie de 43-48 cm, iar latimea de 38 cm.


Suportul pentru hartia igienica are si el dimensiuni standard de montat. Va trebui fixat la o inaltime de 66 cm de podea si la o distanta de 20-30 cm de vasul de wc.
Speram ca toate aceste sfaturi sa va fie utile si sa tineti cont de ele inca de la proiectarea baii, respectiv amenajarea ei. Va fi mult mai greu de refacut totul.


Recomandari articole: mobilier baie, montare corecta, standarde montare,

‹‹ Proiect de casa ieftina, frumoasa, cu trei camere si spatii de depozitare - perfecta pentru o familie cu trei membri

Soclul sau braul casei: totul de la rolul sau si pana la regulile de izolare si placare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Nicolae Moacă a scris:

Aberații ! Măsurați un vas de WC montat pe pardoseală ! Unul suspendat nu ar trebui montat la aceeași înălțime ? Dacă va fi montat la 45 de centimetri, picioarele vor atârna !😂😂😂

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro