renovat.ro

» » » » »


Incalzire centrala prin semineu - plus de design si eficienta cu termoseminee


O varianta de incalzire a locuintei in care sa se imbine designul cu eficienta se poate realiza prin noua tehnologie inglobata in termoseminee. Acestea sunt niste instalatii eficiente in spatiile ample, care au aspectul exterior al unui semineu clasic sau modern, iar razatorul si instalatia interioara au functiile unei centrale termice cu tiraj natural. 

Model de termosemineu
Incalzire centrala prin semineu - plus de design si eficienta cu termoseminee

Galerie poze
  • Model de termosemineu
  • Semineu si televizor pe acelasi perete
  • Termosemineu placat la exterior cu piatra naturala
  • Incalzire centrala prin semineu amplasat in colt
Galerie poze
  • Model de termosemineu placat cu piatra de rau rustic
  • Termosemineu imbracat ca si soba de teracota
  • Idee moderna pentru mascare termosemineu
  • Model rustic de semineu
  • living cu semineu electric incastrat in perete
  • Termosemineu mascat ca si soba de teracota moderna

Termosemineul este realizat din otel refractar sau din fonta de calitate superioara. Are capacitatea de a incalzi agentul termic la temperaturi ridicate astfel incat sa asigure caldura si apa calda menajera. Dupa preferinta, i se poate atasa un stocator/puffer care sa inmagazineze caldura astfel incat si dupa stingerea centralei aceasta sa emita caldura. In privinta apei calde aceasta poate fi acumulata in boilere pentru a fi mai mult timp la temperatura dorita.

Vezi si: Tipuri de seminee  - avantaje si dezavantaje

In exterior designul semineului poate fi ales dupa preferinta, fara sa afecteze eficienta instalatiei pentru incalzire. arzatorul este ptotejat cu geam termorezistent, astfel incat sa se evite pericolele. Aspectul focului care arde iarna in semineu este cu adevarat magnific! Puterile arzatoarelor se inscriu intre 11kw si 30 kw astfel incat sa asigure temperatura dorita in locuinta, iar unele modele au regulator de tiraj, astfel incat sa controlati rapiditatea cu care arde combustibilul, in cazul in care va doriti o temperatura ridicata in anumite momente ale zilei.

O alta varianta de termoseminee sunt cele pe peleti sau carbune; combustibilul putand fi achizitionat de la comercianti si depozitat cu usurinta.
Termosemineele pot fi legate de instalatii termice cu panouri solare, centrala murala sau prin calorifere. Acest tip de centrala functioneaza doar pe combustibil solid: lemne, carbuni sau peleti. De obicei aceste tipuri de termoseminee au garantia de 24 luni.

Avantajele acestui tip de instalatie rezida din faptul ca eficienta sa este sporita datorita arderii complete a combustibilului; este adecvata amplasarii intr-o locuinta spatioasa, putand incalzi chiar si 300-350 mp; camera in care este amplasat termosemineul se incalzeste foarte repede, deoarece corpul semineului degaj? caldura; instalatia in sine este inedita si asigura desingnului interior un plus de farmec si elegan??; un singur focar incalzeste intreaga locuinta.

Dezavantaje: trebuie ca termosemineul sa fie amplasat intr-un anumit spatiu, amplu, pentru a reduce riscul producerii unui incendiu; este necesara o camera spatioasa si implicit o locuinta mare pentru utilizarea unei asemenea surse de incalzire; trebuie curatat arzatorul periodic de funingine sau alte riziduuri; este necesara constructia unui cos de fum adecvat, din materiale specifice pentru siguranta locuintei; alimentarea  arzatorului cu lemne /brichete se face mai des decat la o centrala clasica pe lemne.

Forma, dimensiunile si puterea arzatorului sunt diferite si pot fi alese infunctie de spatiul destinat incalzirii si a cantitatii de apa calda necesara. In functie de aceste variabile se construieste carcasa semineului, in stilul dorit si cu amplitudinea necesara camerei in care este amplasat.

Conservarea sistemului in perioada in care nu se utilizeaza se face prin curatarea arzatorului, a geamului termorezistent, al altor parti din interior ce vin in contact cu focul si implicit a cenusii; aceasta se curata zilnic in perioada utilizarii. Se verifica apa din instalatie, dar aceasta nu se goleste decat in conditiile unei revizii complete. Se curata perfect cosul de fum pentru urmatoarea perioada de utilizare; curatarea cosului se realizeaza lunar in timpul utilizarii.


Recomandari articole: semineu, instalatii termice, instalatie incalzire,

‹‹ Alegerea puterii centralei pe lemne (kW) in functie de suprafata casei - cati kw trebuie sa aiba?

Sfaturi practice pentru asezarea perdelelor la geamuri ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
olteanu stefan a scris:

vreau sa stiu pretul pentru una casa de 300m patrati

gh. ivascu a scris:

Doresc o discuție ptr. un termosemineu ptr. a ncalzii o clădire cu volum de incalzire de 3530 mc . multumesc .

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro