renovat.ro

» » » » »


Incalzire in Pardoseala | Avantaje si Dezavantaje


Am casa construita din caramida porotherm antiseismica de 30 cu izolatie pe exterior de 10 cm, iar plafoanele sunt izolate la peste cap cu polistrien expandat de 5 cm, vreau sa fac incalzirea prin pardoseala (este o problema la grinzi daca sunt izolate pe ambele parti?), eu am considerat ca daca as opta pentru o izolatie interioara cu polistrien extrudat de 2 cm nu ar trebui sa incalzesc si casa (peretii, grinzile etc.) ci doar aerul din interior, cum vi se pare gandirea mea?

Incalzire in pardoseala
Incalzire in Pardoseala | Avantaje si Dezavantaje

Galerie poze
  • Incalzire in pardoseala
Galerie poze

Raspuns: N-am inteles unde anume vreti sa faceti incalzirea prin pardoseala, la parter sau la etaj? Daca am inteles bine, plafoanele sunt izolate la interior; termoizolarea se face pe partea rece a peretelui/tavanului. Daca etajul/mansarda nu este un spatiu incalzit, atunci termoizolarea ar fi trebuit facuta prin pod, cu polistiren extrudat de 3 cm. Termoizolarea interioara este contraindicata si nu este necesara.

Vezi si:  Incalzire in pardoseala - montaj

Nu pierdeti caldura prin pereti, deoarece ei sunt termoizolati. Incalzirea peretilor se face o singura data, dupa care ei retin o anumita cantitate de caldura si nu mai sunt reci. Cat despre incalzirea prin pardoseala, aceasta nu face fata singura la incalzirea unei incaperi de exemplu, ci trebuie suplimentata si cu calorifere (mai putine sau mai mici); pardoseala de peste instalatia de incalzire nu poate permite o incalzire atat de mare incat sa nu mai fie nevoie de alte metode de incalzire, un simplu motiv ar fi acela ca ar fi incomod si pt. dvs. sa mergeti pe o suprafata foarte calda. Ati pus multe probleme in putine cuvinte, sper ca le-am acoperit pe toate.

Intrebare: As avea si eu o intrebare in legatura cu noua tehnologie de incalzirea locuintei prin pardoseala. O recomandati? Care sunt avantajele si dezavantajele? Multumesc anticipat.

Raspuns:  Avantajul incalzirii prin pardoseala este ca incalzeste o pardoseala rece, gresie sau piatra; mai ales la casa, sau la parter, unde nu este un nivel incalzit dedesubt, ca la etajele superioare.
Dar nu face fata la incalzirea unei locuinte, pentru a nu mai avea nevoie si de calorifere. Incalzirea in pardoseala trebuie completata si cu calorifere, deoarece aceasta nu incalzeste decat pardoseala. Caloriferul incalzeste direct aerul din locuinta, iar incalzirea prin pardoseala nu poate fi la fel de eficienta singura, insa cu siguranta mareste indicele de confort termic din locuinta.

Comentariu: Sistemele de incalzire electrica in pardoseala cu siguranta sunt mai eficiente decat cele traditionale, dar pentru aceasta este necesara acoperirea a 80% din suprafata pardoselii locuintei. Motivele sunt multe, dar eu va voi enumera numai cateva dintre ele: cu totii stim ca aerul cald este mai usor decat cel rece si pungile de aer cald se formeaza in suprafata de sus a incaperii - avantaj pentru incalzirea electrica in pardoseala, procesul de incalzire incepand din partea de jos a incaperii, iar timpul de incalzire este mult mai scurt fata de sistemele de incalzire traditionale, unde aerul cald urca pe langa perete creand un curent circular de aer, care pana ajunge la nivelul de jos al incaperii este deja rece, timpul in care aerul ajunge la un echilibru termic este mult mai mare.

Recomandare: Panouri radiante - avantaje, dezavantaje si cat sunt de eficiente

Un alt avantaj este costul, pentru o suprafata de 240 mp costurile estimate pe o luna sunt de 800 Ron, ceea ce nu este deloc mult. Eu produc sisteme de incalzire electrica in pardoseala, acestea avand un avantaj enorm deoarece energia electrica se obtine prin multe metode si are un pret stabil fata de gazele naturale care sunt epuizabile.
Pentru mai multe informatii sau eventuale colaborari, nu ezitati sa ne contactati.

Cu stima si respect!!
Efficient Heating Systems
Sales manager: Torjo Roberto Emanuel
telefon: 0749577974


Recomandari articole: pardoseala, instalatie incalzire, centrale termice,

‹‹ Instalatii de incalzire cu tevi de cupru

Cum calculam corect dimensiunea unui calorifer? Dimensionare Calorifere| Radiatoare ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Elvarme a scris:

Incalzirea prin pardoseala cu agent termic sau apa poate fii folosita ca sursa unica de caldura fara probleme. Daca vreti sa aflati mai multe despre acest sistem puteti intra pe site-ul elvarme.ro

Laurentiu a scris:

Informatiile dvs. cu privire la încălzirea in pardoseala cum ca nu este suficienta daca nu este complatata cu calorifere este complet eronată, daca aceasta este uta de un profesionist nu numai ca este suficienta dar este și foarte economică. Iar in ceea ce priveste faptul ca încălzire electric o casa de 240mp cu 800 lei ,cand factorul eate 1/0.8 in cazul acelor rezistenta este o minciună, poate daca doriti doar 18 grade in casa dar sa obții 23 . Calculatorul arata un consum energetic de 15000kw/ an iar la pretul de 0.65bani costul este 9500lei anual. Având in vedere ca avem 5 luni care trebuie musai încălzire, costul sare de 1800lei/ luna . Poti obtine 800lei doar daca utilizeze ca sursa o pompa de căldură......va salut și aștept să ma contraziceti cu dovezi ale proiectelor dvs in care ati obtinut astfel de randamente .

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro