renovat.ro

» » » »


Incalzire prin pardoseala - optiunea perfecta pentru confortul locuintei tale


Daca nu ai auzit pana acum, si incalzirea prin pardoseala poate fi o optiune perfecta pentru locuinta ta. Iti vom dezvalui in articolul de astazi cateva informatii despre aceasta solutie moderna si benefica.

Sistem incalzire pardoseala parchet laminat
Incalzire prin pardoseala - optiunea perfecta pentru confortul locuintei tale

Galerie poze
 • Sistem incalzire pardoseala parchet laminat
 • Incalzite pardoseala cu agent termic
 • Incalzire electrica prin pardoseala
 • Sisteme pentru incalzirea pardoselii
Galerie poze
 • Sistem incalzire pardoseala si degivrare
 • Sistemeconomic incalzire pardoseala
 • Accesorii distribuitoare grupuri amestec incalzire in pardoseala
 • Accesorii pentru incalzire in pardoseala
 • Aditiv sapa fluidizant
 • Banda perimetrala autoadeziva pentru incalzire in pardoseala
 • Centru de comanda actuatoare
 • Curba metalica conducatoare pentru teava pex16-17
 • Grup amestec incalzire in pardoseala
 • Kit distribuitor cu debitmetre
 • Modul pentru comanda pompei 230 V
 • Panou izolant polistiren expandat cu nuturi pentru instalarea tubului de pex
 • Placa cu nuturi pentru incalzire pardoseala
 • Racord compresiune pex 16 x 3-4

Locuintele aflate in proces de constructie sau renovare vor putea avea un confort termic sporit daca apeleaza la sisteme de incalzire prin pardoseala. Acestea sunt alternative la sistemele traditionale. Pe lista de avantaje ale incalzirii prin pardoseala, putem enumera o economie mare de energie si o temperatura uniforma in toata camera.
Sub parchet, gresie sau mocheta, se instaleaza o retea de tevi sau tuburi prin care trece un agent termic, conectata la o centrala pe gaz, sau cabluri electrice foarte subtiri. Ca sa nu se scurga caldura in pamant toata lucrarea se face pe un material izolant. Sistemul asigura avantajul ca furnizeaza o caldura mai mare la nivelul podelei eliminand senzatia neplacuta de rece la picioare.

Vezi si: Incalzire in pardoseala - montaj

Temperatura se incadreaza in intervalul 24-25 grade, iar la nivelul capului in jurul a 22 de grade, coborand la 18 grade in partea superioara a camerei. La sistemele de incalzire prin calorifere, sobe sau seminee caldura se acumuleaza la nivelul tavanului si in plus implica formarea unor curenti de aer in camera care antreneaza circulatia particulelor de praf. De altfel, sistemul este indicat pentru locuintele care au camere cu inaltime mare. Covorul termic poate fi utilizat si la apartamentele de bloc.

Recomandare: Panouri radiante: avantaje si dezavantaje si mai ales cat sunt de eficiente

Un alt avantaj al instalarii unei instalatii de incalzire prin pardoseala este acela ca temperatura din camere se regleaza cu ajutorul termosta tului astfel incat baia sau dor mitorul sa fie incalzite mai mult decat o incapere putin utilizata. Datorita faptului ca suprafata radianta este mare se face o economie de functionare de pana la 20-25%. In cazul sistemului cu tevi agentul termic are nevoie de o temperatura mai scazuta decat in calorifere fapt ce implica un consum mai redus de gaz.

Sistemul de incalzire prin pardoseala poate fi utilizat ca solutie unica de caldura sau in tandem cu caloriferele. Reprezentantii companiilor care comercializeaza si instaleaza aceste instalatii sustin ca incalzirea prin pardoseala poate fi folosita in combinatie cu panourile solare, pentru a beneficia de un consum mai mic de electricitate sau de gaz.

Recomandare: Incalzire in pardoseala - avantaje si dezavantaje

Sistemele de incalzire prin pardoseala nu sunt poluante si nu exista riscul producerii de monoxid de carbon ca la centralele termice. Sunt foarte potrivite pentru renovarea unei camere, in special la cele la care peretii nu permit montarea radiatoarelor.
Este o solutie eficienta si merita sa o incerci si tu daca esti in cautarea unor solutii optime de incalzire pentru locuinta ta.


Recomandari articole: pardoseala, instalatie incalzire,

‹‹ Strelitia sau Pasarea paradisului - ingrijire, inmultire, boli si daunatori

Camere Cu Pereti Cu Piatra- UITE cateva IDEI chiar frumoase ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii
Balcau a scris:

Referitor la incalzirea prin pardoseala este adevarat ça pastreaza si degajeaza mai mult praf in aerul din interior si ça este mai periculoasa in acest sens ça si incalzirea cu calorifere???? Daca stie cineva firme care exécuta incalziri prin pardoseala sau calorifere pe baza de panouri solaire in Cluj. Multumesc

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro