renovat.ro

» » » » » » »


Intretinere parchet din lemn masiv


Parchetul clasic, din lemn masiv, are o rezistenta mare in timp, putand fi reconditionat periodic prin raschetare si slefuire. Aceasta operatiune este facuta in general de mesteri parchetari priceputi. Cu toate acestea, exista si o intretinere uzuala, pe care o putem realiza si singuri, pentru ca parchetul nostru sa arate mereu frumos, ingrijit si elegant.

Intretinere parchet lemn masiv
Intretinere parchet din lemn masiv

Galerie poze
  • Intretinere parchet lemn masiv
Galerie poze

Praful de pe parchetul din lemn se poate indeparta cu aspiratorul sau cu o matura moale. Nu vom folosi apa la stergerea parchetului, deoarece aceasta poate afecta lacul sau ceara cu care a fost finisat parchetul. In comert exista numeroase produse si solutii pentru stergerea parchetului din lemn. Putem folosi un mop special, la care se ataseaza o laveta inmuiata in solutia de curatat parchetul. Ingrijindu-l in acest fel, periodic, parchetul isi va mentine luciul si va arata ca nou. Mai rar, o data sau de doua ori pe an, putem aplica o substanta speciala, ce va forma o pelicula de protectie peste lac.

Daca este necesara raschetarea parchetului masiv, trebuie sa facem aceasta operatiune in cadrul unei renovari generale a incaperii, deoarece camera va trebui golita de mobila si se va produce mult praf. Prima etapa a raschetarii parchetului din lemn este slefuirea acestuia cu masina de slefuit cu banda abraziva. Vom folosi mai intai o banda cu granulatie mai mare, apoi din ce in ce mai fina. Benzile abrazive au lipite pe ele mici granule de sticla. Granulele pot fi mai mici sau mai mari. Cand sunt mai mari, numarul de granule pe cm patrat e mai mic. Deci densitatea e mai mica. Atunci cand sunt mai mici, panza e mai fina si incap mai multe granule pe cm patrat, deci denitatea e mai mare. Urmeaza chituirea cu rasina, acolo unde este cazul, dupa care se aplica grundul, cu rolul de protectie a lemnului.

Dupa uscarea grundului, aplicam lacul de parchet, in doua straturi subtiri. Desigur, trebuie sa asteptam uscarea completa a primului strat de lac inainte de aplicarea celui de al doilea.

Parchetul din lemn masiv confera frumusete, eleganta si rafinament interiorului, adesea punand in valoare mobilierul si decoratiunile interioare. Iata de ce trebuie sa acordam o atentie deosebita ingrijirii si intretinerii parchetului.


Recomandari articole: parchet, lemn, intretinere, culori, lacuri si vopsele, podea,

‹‹ Inmultirea orhideelor

Istoria parchetului ››

Share daca va place

Autor RenovatRo: Cristiana

Urmareste ce articole scriu pentru a avea o locuinta frumoasa

Email:

Comenteaza articolul
Raspunsuri si comentarii

Nu exista comentarii. Fii tu primul care comentezi!

Cere preturi comunitatii, cere sfaturi si informatii tehnice comunitatii renovat.ro

Posteaza!

*Nume:
E-mail: Notifica-ma la comentarii pe aceasta pagina
Nu arata e-mailul meu
*Text:
Confirm ca am peste 16 ani si doresc sa postez

Dezvoltarea web si seo de fluxsoft.ro